3voor12 Utrecht

Bon Sjef & Phill Ballins nemen Risico met gelijknamige videoclip

Utrechts hiphopcollectief is op 30 mei te zien bij Club 3voor12 Utrecht

Soms moet je in het leven risico’s nemen, is het motto van Bon Sjef & Phill Ballins bij het maken van hun gelijknamige nieuwe track. Die risico’s komen op verschillende niveaus naar voren. Zo staat ELVILIA, het derde lid van het collectief, normaal achter de draaitafels maar voor deze track hebben de jongens hem gevraagd om 16 bars voor het nummer te verzorgen.

Ook je plek in de muziekbusiness willen veroveren is een risico volgens het tweetal. Een verstandig mens gaat voor een veilig bestaan kiest nooit voor een carrière in de muziek, er zijn immers geen garanties voor succes. Voor de Utrechters is dit juist de belangrijkste motivatie om deze statement te maken. Volgens hen staat het aangaan van samenwerkingen zonder dat je van tevoren weet hoe of wat symbool voor risico nemen.

Een goed netwerk vergroot de kansen op succes. De videograaf hoorde één week voor de releasedatum de track en werd hier zo enthousiast van dat hij meteen aanbood om de video te schieten. Zijn enige voorwaarde was dat de clip hetzelfde weekend nog geschoten moest worden. Het last minute nog regelen van stuntscooters en –motorrijders, dure auto’s en karige auto’s paste ook goed bij risicovolle move. Dat ze op deze korte termijn overlast zouden veroorzaken wisten de jongens al, maar dat er op zo’n afgelegen locatie alsnog politie aan te pas moest komen was door de tijdsdruk een onaangename verrassing. Desondanks is de video er gekomen.

2019 staat voor Bon Sjef & Phill Ballins in het teken van veel nieuwe producties. Risico is daarvan de eerste.

Je kunt het Kollective live aan het werk zien op donderdag 30 mei, tijdens Club 3voor12 Utrecht in dB’s. De entree is op basis van pay what you want.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12