DTRH19: Mahalia komt pas laat boven de schuilende menigte uit

Soulvolle r&b staat veel te zacht om Fuzzy Lop in te pakken

Is ze al begonnen? Ik zie wel een vrouw in een roze trui en een tuinbroek over het podium lopen met een microfoon. Een drummer en bassist kan ik ook nog ontwaren. Maar ik hoor eigenlijk bitter weinig, en zo ver sta ik toch niet naar achteren? Het zal deels door de stromende regen buiten komen dat de tent vol met (pratende en) schuilende mensen staat. Dat de geluidsman niet een ferme draai aan de knop geeft is minder begrijpelijk.

Dat gebeurt nu pas bij 'Sober', ruim over de helft van de show. Het nummer schreef de jonge Mahalia toen ze nóg jonger was, en verliefd op een jongen die haar na drie maanden alweer in de steek liet. Opvallend genoeg bracht het haar al tot support-act van Ed Sheeran. In augustus is ze zelfs het voorprogramma van Lauryn Hill, muzikaal een meer voor de hand liggende match. Wanneer haar soulvolle r&b dan eindelijk beter hoorbaar wordt, snappen we die 233 duizend volgers op instagram, en - vooral - die 23 miljoen streams van hit 'I Wish I Missed My Ex' op Spotify.

HET MOMENT
Tijdens die hit beginnen zelfs de bassen te dreunen. En gelukkig: de schuilende menigte draait zich toch maar eens richting podium. Loopt daar nou een traan over Mahalia's gezicht? Mooi dat de show zoveel voor haar betekent, jammer dat er pas zo laat iets van te horen is.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12