Sunday Snooze #57: Wanderwelle

Duo Wanderwelle maakt een meanderende live-set met meditatie-potentie

De zondagmorgen is bij uitstek het moment om even van de radar te verdwijnen, je systeem te recalibreren en de ruis van de week weg te werken. Voor deze Sunday Snooze heeft Amsterdams duo Wanderwelle de ultieme live-set in elkaar gedraaid, eentje die zich perfect leent voor zowel een brakke zondagmorgen op de bank als een grote vlucht inwaarts.

In de mix reflecteert het duo op het afgelopen jaar en kijken ze ook vooruit. Zo stonden ze in december in de Berlijnse club Tresor naast techno-ster Surgeon en brachten ze afgelopen september Gathering of The Ancient Spirits uit, een atmosferische ambient plaat. Ook elementen van het nieuwe werk dat binnenkort uitkomt zijn terug te vinden in deze set. Maar, verduidelijken ze: 'We hebben geen directe tracks uit ons eerdere werk gebruikt. Wel proberen we geluiden die we eerder gebruikten in een andere context te plaatsen.'

Licht onheilspellend, mysterieus of melancholisch, en dan weer hoopvoller: de ambient soundscapes van Wanderwelle toeren door een heel spectrum van gevoel. Samples lopen uiteen van een onheilspellende quote uit Lars von Trier’s Melancholia, tot gedruppel en bosgeluiden. Duidelijk is dat de natuur centraal staat in deze set. Dat kan ook niet anders, gezien hun referenties: zo vertelt het duo de afgelopen tijd geïnspireerd te zijn door bijvoorbeeld Gauguin, de post-impressionistische schilder die zijn laatste jaren in vrijwillig ballingschap doorbracht in de natuur van de Marquesas-eilanden, en het boek De Stille Kracht van Louis Coeperus, waarin de werking van de natuur mystieke proporties aanneemt. Perfect voor deep-listening dus, voor als je je even helemaal in jezelf wil keren en wil laten leiden door kabbelende synths met meditatie-potentie.

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12