3voor12 Gelderland

#4df22: Kollee brengt emoties over

Kippenvel bij 39 graden buitentemperatuur

Op de warmste dag van de Vierdaagsefeesten, met temperaturen van 39 graden, opent KOLLEE op het heetst van de dag onder het tentdoek van het Entree-podium. KOLLEE bestaat uit de Nijmeegse zanger en componist Stefan Kollee op gitaar en zang, en drummer Imanishi Kleinmeulman. Stefan Kollee zelf kennen we ook als frontman van de The Naked Sweat Drips (TNSD) en heeft op 2 september in Merleyn onder de naam KOLLEE de release van zijn zelf ingespeeld debuutalbum Proof Of Existence. Vandaag horen we dan ook uitsluitend nummers van dit nieuwe album vol rauwe postpunk met psychedelische uithalen.

De twee bandleden, gehuld in zware overalls, beginnen de set nog rustig om de energie een beetje te verdelen gezien de hitte. Iets voorbij de helft van de set, bij het stemmen van de gitaar, vraagt Stefan: “wie een beetje gitaar kan spelen mag zich zo melden.” En prompt stapt Tjeu Raaijmakers, gitarist van oa TNSD, op het podium en speelt ‘In Full Effect’. Stefan gaat met de microfoon over het terrein en het podium, zingt loopt, rent, bewerkt het geluid tot noise effecten en beweegt haast bezeten zoals hij dat ook bij TNSD deed. Dit is zijn muziek, zijn energie waarmee hij zijn emoties uit.

HET MOMENT
Stefan vertelt dat hij bijzondere herinneringen heeft aan spelen op het Valkhof. Precies vijf jaar geleden stond het Boog-podium op de plek waar nu de Entree staat en speelde hij met TNSD een weergaloze show met zijn vrienden. Als Stefan in zijn eentje op gitaar, precies op dit moment op deze plaats daarna ‘Forever Man’ inzet, het eerbetoon aan de in mei 2018 overleden Kristian Strik van TNSD, is daar een kippenvelmoment bij 39 graden buitentemperatuur.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12