Eindelijk: een versie van Toto's Africa die je wél wil hebben

Record Store Day 2017-releases bekend

Het is zaak om 22 april vroeg in de rij voor de platenzaak aan te sluiten, want tijdens Record Store Day 2017 zijn weer een hoop speciale uitgaves op vinyl te scoren. De volledige lijst vind je op de site van Record Store Day, maar deze parels willen we je niet onthouden.

Zoals je misschien weet is het dit jaar 20 jaar geleden dat Aqua een gigantische hit scoorde met 'Barbie Girl'. Maar gek genoeg was deze plaat nooit op vinyl te krijgen. Tot nu dan. In een plastic hoes, want 'life in plastic, it's fantastic!' Voor de echte liefhebbers wordt ook het hele album Aquarium op 180-grams vinyl geperst.

Of wat dacht je van Toto's Africa? Die kun je natuurlijk ook wel ergens in een tweedehands bak vinden, maar niet in deze vorm. Speciaal voor RSD wordt de single namelijk in de vorm van het continent geknipt. We bless the rains down in Africa.

En van Afrika terug naar de Benelux: 'Jungle' van Broederliefde wordt, met Mi No Lob op de b-kant, uitgebracht als 7''. Precies op tijd voor hun grootste show ooit, een week later in het Spartastadion. 

Verder o.a. een boel re-issues van Prince, een nieuwe live-EP van Animal Collective, de Placebo/Bowie single uit 1999 en natuurlijk de speciale RSD-single van de ambassadeur van dit jaar: Jett Rebel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12