steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Optreden praatgrage Jacqueline Govaert voelt aan als een warme deken

Fraaie liedjes met veel charme aan elkaar gepraat

Volgens de Navarone-frontman Merijn van Haren, die vandaag de presentatie voor zijn rekening neemt van het Stevenskerk-concert, heeft hij destijds bier leren drinken op goede muziek bij kampvuurtjes, dankzij Jacqueline Govaert. Want het was de Krezip-song ‘I Would Stay’ die destijds de hitparade aanvoerde. Dus wie weet; zonder Jacqueline geen Navarone?! Of haar invloed zover gaat valt natuurlijk te betwijfelen. Maar na deze woorden realiseer je je wel dat de inmiddels 36 jarige Jacqueline Govaert inmiddels al ruim haar halve leven aan de weg timmert als artieste.

Geen dwarsdoorsnee van haar oeuvre vandaag, echter de nadruk ligt op haar solowerk en dan met name op laatste album Lighthearted Years. Dat wil niet zeggen dat er niet genoeg te genieten valt. Temeer daar de feelgood-diva  haar nog steeds fraaie songs met veel charme aan elkaar praat. Zo passeren bij liedjes als ‘Corner Of The World’ en ‘By The River’ smeuïge anekdotes over afgebrande caravans en stappentellers de revue. Een beetje opscheppen mag ook vindt ze zelf, want bijzonder trots is ze op haar samenwerking met top-producer Mitchell Froom die haar laatste twee albums produceerde. Als ze vervolgens de Crowded House-klassieker ‘Four Seasons In One Day’, de bekendste hit die onder Froom’s productionele leiding tot stand gekomen is, inzet valt het pas op hoe goed die song tussen haar eigen werk past. Maar ja opscheppen over liedjes die je geschreven zou kunnen hebben is lastig.

Het moment
Het mooiste moment in de set zit vlak voor de toegift wanneer ze “stappentellerliedje” ‘By The River’ speelt. Niet alleen is het liedje geïnspireerd door haar recente voorliefde voor wandelen, het heeft bovendien een onverwachte gospel gevoel, wat er voor zorgt dat het publiek enthousiast mee neuriënd, zingt en klapt en waardoor het thema van deze week én de locatie op een bijzondere manier samenkomen. Na dit “magische moment” volgt de grande finale met haar grootste hits nog.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland