3voor12 Zeeland

JP deKlerk’s laatste album staat als een wolkenkrabber

Rock n Roll Principal is on Top of the World

Alweer een tijdje geleden, 2 november om precies te zijn, bracht JP deKlerk ‘Rock & Roll Principal’ uit. Het is de opvolger van ‘Old Cold Church Road’ uit 2017. Net als de voorgaande plaat gaan de nummers over het leven van de schoolleider. De titel ‘Rock & Roll Principal’ werd hem gegeven door een singer-songwriter in Los Angeles hem zo noemde vanwege zijn werk en zijn passie voor werk. Het was de inspiratie voor een nummer en uiteindelijk de titel van de nieuwe plaat.

De technische details: de acht nummers zijn opgenomen in de Fuzztone Studio van Marc Blom in Middelburg. De plaat is gemixt door Guido Aalbers (BLOF, Coldplay, Kaiser Chiefs) en gemastered door Andy VanDette (Rush, Deep Purple). De artwork is verzorgd door Rob Marinissen (ex-OOR). Het moge duidelijk zijn, er is geen genoegen genomen met half werk.

De nummers op ‘Rock & Roll Principal’ gaan over onderwerpen die dicht bij JP deKlerk staan en vertellen een verhaal. Het openingsnummer, ‘Top of the World, gaat over een stedentrip naar New York. Het is onmogelijk om niet vrolijk van te worden, en blijft precies lang genoeg in je hoofd hangen om niet te vervelen. Daarna gaan de nummers verschillende kanten op qua stijl, zonder dat de rode draad, de Amerikaanse rocksound, verdwijnt. De ‘What if I’ en ‘Indian Summer’ zijn rustige rockballads. Zonder deze twee tracks zou het prachtige, haast zoete ‘Light of my Life’ compleet verdwaald op deze plaat gestaan hebben. Nu valt het nummer met strijkkwartet prachtig op zijn plek. Een mooi hoogtepunt van het album.

De beste track van deze plaat is ongetwijfeld de titelsong ‘Rock & Roll Principal’. Het autobiografische nummer zit muzikaal en tekstueel goed in elkaar. De rock-clichés zoals wederkerige teksten en breaks zijn precies goed afgestemd, waardoor het zelfs op je bureaustoel moeilijk stilzitten is.

JP deKlerk beschrijft zichzelf als iemand die mensen van alle leeftijden wil inspireren en enthousiast wil krijgen. Over het album zelf zegt hij dat de samenwerking tussen zijn band, de gastmuzikanten en de mensen verantwoordelijk voor de productie het resultaat naar een hoger niveau gebracht hebben. Dát is natuurlijk moeilijk voor ons om te beoordelen, maar we kunnen wel zeggen dat het bereikte niveau ergens bovenop een wolkenkrabber in New York te vinden zal zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12