3voor12 Zeeland

C.W. Stoneking vult de tuin van de Kloveniersdoelen met blues

Van Skiffle tot Jungle blues

Bluesgitarist en zanger C.W. Stoneking is voor een zomertournee vanuit Australië naar Europa afgereisd om onder andere vier shows in België, Nederland en Engeland te geven. Vanavond dus in de tuin van de Kloveniersdoelen in Middelburg.

Voordat het blues-geweld losbarst, is het aan Small Time Crooks de taak het al toegestroomde publiek op te warmen. Vijf mannen met baarden en tattoos, banjo’s, wasbord en gitaren om de nek, weten al in het begin van de avond de stemming er goed in te brengen. In een krap halfuurtje spelen ze veel eigen werk van hun ‘skiffle’-genre. Folk met een randje. Opvallend is de cover van Ramses Shaffy ‘Laat Me’, die geheel in eigen stijl wordt gegoten. Een droevig nummer is nu opeens een vrolijk nummer geworden. Het smaakt naar meer, maar ze moeten plaatsmaken voor de hoofdact.

De tuin van de Kloveniersdoelen is omgetoverd tot een festivalweide. Medeorganisator en café-eigenaar Hayo Duinkerken draait tussendoor vinylplaatjes, terwijl anderen iets lekkers halen bij de foodtruck. In de hoek van de tuin staat de bühne.

C.W. Stoneking heeft de blues omarmd. Jungle blues, wel te verstaan, geïnspireerd op harmonieën en klanken uit New Orleans. Alleen dan rauw, verre van gepolijst. Samen met een drummer, de bassist en twee backing-vocals wordt het publiek bespeelt. De bassist speelt op een geleende basgitaar, want die van hem staat nog op Schiphol. De band swingt, rolt en gaat op in de vibe: een ‘gebeurt het vandaag niet, dan komt het morgen wel’ vibe. Het enige wat roet in het eten kan gooien, is de harde wind. Maar zodra de avond valt en de spots aangaan, is het tuinfeest overgegaan in een jaren dertig/veertig nachtclub, totdat C.W. Stoneking er, tot ongenoegen van het publiek, na ruim anderhalf uur klaar mee is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12