3voor12 Zeeland

Foes speelt zich warm voor Popronde én nieuwe single

Trashpoppers blazen Les Vedettes bijna op

Vlieguren en exposure zijn wat de Utrechtse fuzz-noise-grungeband Foes nodig heeft. Herman Brood Academie-klasgenoten Jannes van Kaam (drums, zang) en Melanie Kazemier (gitaar, zang) noemen hun muziek zelf trashpop. De realiteit is een bak herrie die je koortsachtig naar je oordoppen doet zoeken.

Er wordt vanaf de eerste minuut keihard afgetrapt met ‘Slayer’. Kazemier zingt zoetjes haar lijntjes, onderstreept met een lekker ritme op gitaar. Van Kaam lijkt echter zo hard mogelijk zijn drumstel te willen geselen. Pas in het derde nummer zakt het tempo terug, en hoort het toegestroomde publiek wat van de grunge-invloeden die Foes in haar repertoire verwerkt. Er volgt vlot nog een vijftal nummers waarin Kazemier opvalt met haar heldere zang en catchy coupletten, terwijl Van Kaam met zijn rauwe stem en meedogenloze slagspel  de refreinen volschreeuwt. In ieder nummer volgen de tempowisselingen elkaar op om toch steeds weer van een bijna-vrolijk popliedje in een grote bak noise te veranderen. Afsluiter is de nieuwe single ‘Take Off Your Skin’. Het nummer opent traag waarna Kazemier pakkend het nummer vol zingt, ondersteund door Van Kaam die zijn kit onverminderd blijft mishandelen.

Soms lijkt Foes wel twee verschillende bandjes ineen. Waarbij Kazemier de pop levert en Van Kaam de trash. Het levert een fuzz op die boeiend is om naar te kijken en luisteren. Binnenkort start Foes in de Popronde en de band is van plan om indruk te maken in het land. Niet geheel toevallig verschijnt half september dus de tweede single van het duo; ‘Take Off Your Skin’. Een bijbehorende videoclip zit in de planning. Check data en plaatsen voor optredens op www.popronde.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12