3voor12 Zeeland

Feuerengel: Rammstein tribute in Bergen op Zoom

Grootse show verhult matig geluid niet

Een jaar geleden stond de beste Duitse Rammstein tributeband Feuerengel voor het eerst op het podium van Gebouw-T, en nu is de band terug. Het optreden in 2016 viel op vanwege de grote nauwkeurigheid waarmee de band het echte Rammstein benaderde. Het valt dus te verwachten dat Feuerengel ook deze keer veel moeite zal steken in een show vol vuurwerk, en dat is dan letterlijk bedoeld….

Er is geen voorprogramma, en dat is ook wel logisch als je de opbouw op het podium ziet zodra het grote zwarte gordijn zakt. De industriële look van Rammstein is nauwkeurig gekopieerd en de bekende draaiende ventilatoren ontbreken niet. De drumkit staat, samen met de keyboards en de bassist, op een grote verhoging achter op de stage. De gitaristen nemenplaats links en rechts voor op het podium. We zien overal pyrotechnische apparatuur. De volle zaal is er klaar voor.

Feuerengel barst traditiegetrouw los met ‘Ramm 4’. Vanaf dat moment lijkt het alsof er een trein door Gebouw-T raast. In moordend tempo volgen de Rammstein krakers elkaar op. Feuerengel speelt een gevarieerde set met aandacht voor een goede verdeling van oud en nieuwer werk. We horen bijvoorbeeld ‘Asche zu Asche’ van het eerste album Herzeleid. Maar ook ‘Pussy’ inclusief steenkolen-Engels met zwaar Duits accent. Natuurlijk ontbreken nummers als ‘Feuer Frei’, ‘Du Hast’, ‘Ich Will’ en ‘Sonne’ niet.

Ondertussen trakteert Feuerengel de zaal op een uitgewerkte show. In elk nummer blazen de vlammen omhoog en vliegt de perslucht met veel geweld naar het plafond. De zanger zwaait met vuurwerk en tot twee maal toe wordt een nummer letterlijk met een luide knal beëindigd. Binnen de grenzen van wat mogelijk is in een relatief kleine zaal, haalt Feuerengel er echt alles uit. Het bebloede slagersschort, de roze bontjas en het zwarte opblaasbootje; we zien het allemaal voorbij komen. De toetsenist wordt eveneens traditiegetrouw opgejaagd en uiteindelijk met een vlammenwerper in een kookpot bewerkt. Het ziet er allemaal even goed verzorgd uit. Helaas gold dat niet voor de kwaliteit van het geluid. Het maakte de show onnodig mat en dat is best zonde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12