3voor12 Zeeland

De 10 van ... Little Symphonies

Van Frank Ocean tot Sigur Rós

Vandaag start een nieuwe serie van 'De 10 van' met dit keer in samenwerking met Popaanzee. Little Symphonies is een alternative indie band uit Breda, maar met Zeeuwse roots. Twee leden zijn afkomstig uit het ter ziele gaande band 'Keaton'. Little Symphonies doet dit jaar mee aan het Popaanzee Gold traject. 
Over hun 10 van lijstje laat de band hun redenatie weten. Wij lichten er een aantal uit.  

Car Seat Headrest - 'Can't Cool Me Down' (Maxim)
"EDM en indierock wordt op een vernuftige manier gecombineerd op dit album en 'Can't Cool Me Downgeeft een originele spin aan een opeens best wel toegankelijke track. Een weg die mij als songwriter ook best nieuwsgierig maakt.'"

Toro Y Moi - 'Grown Up Calls (live)' (Maxim)
"Te gekke live-uitvoering van Toro Y Moi met een retestrakke band. De combinatie van dansbare pop met een psychedelisch outro om U tegen te zeggen. Het dansbare is iets waar we de laatste tijd steeds meer mee bezig zijn."

Black Oak - 'Equinox' (Jorie)
"Black Oak maakt kleine liedjes die toch groots kunnen klinken. Ook vormt het gelijknamige album éen geheel. Iets wat we in Little Symphonies graag doorvoeren en dus ook inspiratie uit halen."

Frank Ocean - 'Bad Religion' (Tom)
"Een klein liedje met een sterk narratief over een man die zijn levensverhaal begint te storten tegen een taxichauffeur. Frank Oceans' stem bezorgt kippenvel."

Nils Frahm - 'A Walking Embrace' (Tom)
"Nils Frahm liet mij horen hoe pianomuziek ook kan zijn; ruw en vol textuur. Een grote inspiratie voor de pianotracks van Little Symphonies."

György Legiti - 'San Francisco Polyphony' (Tim)
"Experimentele muziek wordt door velen een lastige luisteropgave. Tocht zijn dit soort composities enorm belangrijk om nieuwe geluiden te ontdekken."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12