3voor12 Zeeland

Pene Corrida keert terug naar Bar American

Kick-off van Kroegentour eindigt toch nog in een Mexicaans feestje

Afgelopen vrijdag speelde de Nederlandse band Pene Corrida in Bar American te Middelburg. Het eerste optreden van de Pene Corrida metal on metal Kroegentour 2017. Twee jaar geleden speelde de band hier al metalcovers van bekende popnummers, dit keer hebben ze het iets anders aangepakt.

Het eerste deel van de set bestond voornamelijk uit bekende metalcovers van bands als Rammstein, Slipknot en Iron Maiden. Prima covers, maar niet in de stijl die we van Pene Corrida gewend zijn. Het publiek reageert hierdoor tamelijk tam, terwijl de band echt zijn best doet iedereen mee te krijgen. Vlak voor het podium gaat een vijftal hoofdjes wel al redelijk mee op het ritme van de muziek, en slechts bij een enkeling beweegt het gehele lichaam mee. Het op commando meezingen kan iedereen dan weer wel.

Na een korte pauze gaan de mannen verder met de set metalcovers. Waarbij al meer beweging ontstaat bij het publiek, mede door de hoeveelheid bier. Het laatste deel van de set bestaat uit werk wat we van Pene Corrida gewend zijn: “een mix van scheurende gitaren en popnummers vol energie en humor.” Het publiek heeft hier duidelijk de hele avond op staan wachten. Met covers van onder andere de Backstreet Boys en Captain Jack wordt uitbundig meegezongen en gesprongen. De set eindigt met ‘Salsa Tequila’, waarna iedereen voldaan buiten afkoelt van de Mexicaanse temperaturen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12