3voor12 Zeeland

Birth of Joy oorverdovend hard in De Waterput

Nieuw album hakt er wéér in

Het nieuwe album Hyper Focus is net uit, de Hyper Focus tour staat op het punt te beginnen maar de psych rockers van Birth of Joy gooien er nog even een instore-tour tegenaan, vandaag dus in Bergen op Zoom. In De Waterput staan over het algemeen bands in akoestische setting, maar Birth of Joy geeft daar geen reet om. Volume op standje ontploffende trommelvliezen en knallen.

Zoals het nieuwe album opent met ‘Join the Game’ zo begint ook Birth of Joy met de set. Een psychedelische orgel-intro met een pompende drumbeat die langzaam borrelt naar een groove om je vingers bij af te likken. ‘Join the Game’ is een opener die gemaakt is om een publiek langzaam op te warmen voor de explosie aan energie die de band al jaren op zijn platen vastlegt. Snel volgt ‘Hyper Focus’ die recht in je gezicht is met zijn duizelingwekkende baslijn, en voor je het weet speelt Birth of Joy gewoon de halve nieuwe plaat.

De conclusie na het halve album live gehoord te hebben: Het album Hyper Focus is geen radicale nieuwe weg voor Birth of Joy. Er is weinig veranderd aan het geluid en songwriting, al laat Birth of Joy meer de psychedelische kant van zich zien, bijvoorbeeld tijdens het ietwat vreemde ‘Witches Hammer’ waar ze flirten met stonerrock. Wat blijft is dat Birth of Joy vooral een band is die je live moet zien om echt de energie op te vangen, want wat zijn het een stel beesten.

Birth of Joy maakt met de Hyper Focus tour nog een stop in De Spot in Middelburg op 12 mei.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12