3voor12 Zeeland

Met suizende oren naar huis door Jebroer

“Dit is het meest ongemakkelijke optreden ooit” - Jebroer

Vrijdagavond 14 april bezoekt rapper Jebroer Gebouw-T voor een extra optreden van de ELF11 clubtour. In de eerste instantie stond het optreden van rapgroep SFB ingepland, maar door omstandigheden is hun tour geannuleerd.

Het meest ongemakkelijke optreden ooit
Een handjevol fans verzamelt zich voor het podium als rapper Caza met dansbare tracks het publiek opwarmt. Terwijl hij druk van links naar rechts springt en zwierig meedanst, heeft hij door dat het publiek er maar moeilijk inkomt: “zo makkelijk komen jullie niet van mij af”, klinkt het door de microfoon als hij een nieuwe track instart.

Nog geen vijf minuten nadat Caza het podium heeft verlaten, begint Jebroer met zijn set. Hij neemt je vanavond mee op reis door zijn muzikale carrière. De rapper begint met debuutsingle ‘Btje Vliegen Tog’ en het ietwat vulgaire ‘Vriendje’. Het publiek komt nog steeds niet op gang. “Dit is het meest awkward optreden wat ik ooit heb gehad, ik ga jullie nu 100% Jebroer laten zien.” Zijn raps worden harder en energieker, hij is vastberaden iedereen een geweldige avond te bezorgen, ondanks de magere opkomst.

Ook de relaxende - en potentiële grote hits - ‘Van Ons’ en ‘Vreemde Vogel (ft. Glen Faria) komen voorbij. In de laatste fase van de reis komen de grootste hits langs. Tijdens megahit ‘Banaan’ gaat het publiek eindelijk los. Bij de songtekst “ik heb mijn stoute schoenen aan” verliest iemand zelfs een schoen. ‘Nooit Meer Slapen' volgt en tenslotte de nummer één hit die voor veel ophef zorgde: ‘Kind Van De Duivel’. De zestig minuten zijn allang voorbij, maar nu het publiek los is, neemt Jebroer het er van: nog één track om de zaal compleet af te breken.

Voldaan
De feesttracks overheersen duidelijk de avond. Kneiterharde, dansbare tracks zorgen er voor dat het Jebroer is gelukt een ongemakkelijke avond om te zetten in een te gekke avond die niemand had verwacht. We mogen met een voldaan gevoel en suizende oren naar huis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12