3voor12 Zeeland

Indian Askin, strak concert in een rood jasje

Kater doet niet af aan de energie van Indian Askin

Indian Askin trekt Nederland door ter ere van hun tweede album ‘Another Round’. Op zeven november streken ze neer in Gebouw-T te Bergen op Zoom met als voorprogramma Tape Toy.

Tape Toy heeft een strak tijdsschema maar dit laat de pret zeker niet drukken. Alhoewel het Bergse publiek wat opwarm tijd nodig heeft, drie nummers om precies te zijn, is Tape Toy moeiteloos aanstekelijk. Het is pop met een rauwe rand. Door de bijna beeldende zang heeft zangeres Roos van Tuil iedereen in haar macht. Al danst niemand uitvoerig, iedereen luistert aandachtig. Ondanks de krappe tijd die ze hebben, sluiten de bandleden af met een mega instrumentale solo en de mededeling dat het optreden ‘a nice journey’ was. En dat was het zeker.

Na een geslaagde aftrap van Tape Toy begint Indian Askin met een heerlijk, wazig intro. Van mild naar doortastend en bloeit uiteindelijk op tot een knallende binnenkomer. Ze zijn dan ook niet vies van dynamische solo’s. Charismatische zanger Chino Ayala weet tussen de nummers, ondanks zijn kater, het publiek te boeien met entertainende anekdotes. Deze worden nog even extra onderstreept door zijn opvallende kleding, namelijk een knalrood pak. Het publiek dat vooraan staat heeft de dansmoves eindelijk door en beweegt mee op de muziek, vooral tijdens ‘BEAT24’ en ‘On and On’ komen de heupen los. Indian Askin is qua genre niet in een hokje te plaatsen, iets wat de band onvergelijkbaar goed maakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12