3voor12 Zeeland

Sigourney Rose wint finale Podium-Z

25 september live op Facebook

Traditiegetrouw staat er op de agenda van strandpaviljoen Noordduine in Domburg een kruisje bij het laatste weekend van juni: dan is de finale van bandcompetitie Podium Z. Dit jaar liep de finale wat vertraging op en vond die met klein publiek plaats op 11 september in het Schuttershof in Domburg.

Die extra tijd pakte overigens goed uit voor deelnemers LostcontactFaureBanehamGIN & JUICE en Sigourney Rose. Het gebeurt niet vaak dat de deelnemers zo'n ontwikkeling doormaken tussen de voorronde en finale. Uiteindelijk kan er maar een de beste zijn, in dit geval Sigourney die overigens vorig weekend ook al de Kunstbende Zeeland won in de categorie muziek. De jury was onder de indruk van de liedjes voor de nog maar 17-jarige Vlissingse singer-songwriter. Overigens is dit de tweede keer dat een artiest uit het bandcoachingstraject van Podium Z doorstroomt naar de competitie en die vervolgens wint; vorig jaar had Jeremy Lahr die eer. Sigourney wint met de hoofdprijs studiotijd in Fuzztone Studio in Middelburg.

Op 25 september wordt de finale uitgezonden op de Facebookpagina van Podium Z, waar vervolgens live gestemd kan worden op de andere deelnemers. Zij maken namelijk nog steeds kans op een publieksprijs. Hou die pagina dus in de gaten!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12