3voor12 Zeeland

Halloween in stijl met 666 The Nightmare

Fotoverslag

Rockcoverband 666 The Nightmare trakteert Bergen op Zoom op alweer haar derde Halloween-editie, met deze keer ‘The Living Dead’ als thema. Vooraf is het publiek opgeroepen om in gepaste outfit naar het concert te komen en daar is behoorlijk gehoor aan gegeven. We zien aardig wat ondode fans in de zaal. De best verklede bezoeker zal later op de avond nog een prijsje winnen. Er is nog meer entourage; op de parkeerplaats word je al de stuipen op het lijf gejaagd door rondzwalkende zombies. Bij binnenkomst in Gebouw-T staan angstig bleke kinderen met slappe popjes onder de arm je zielloos aan te staren. Het is duidelijk de avond van de levende doden.

Als de lichten uitgaan en rook het podium vult, sluipen onder de duistere klanken van Marilyn Manson’s ‘The Beautiful People’ een vijftal meisjes de bühne op. Ze dansen op vreemde, spookachtige wijze en terwijl zij weer verdwijnen, verschijnt de 7-koppige band die aftrapt met ‘Ballroom Blitz’ van The Sweet. Hiermee geeft 666 The Nightmare het startsein van een volle avond rockklassiekers die allemaal even hard meegebruld worden.

Geroutineerd knallen Marijn Geluk en Debbie Zimmerman als ijzersterk vocaal duo de ene na de andere favoriet de volle zaal in. De ene keer excelleert Geluk met ‘Somebody To Love’, de andere keer steelt Zimmerman de show met prachtige vertolkingen van ‘Sara’ en ‘Alone’. Ook toetsenist Marijn van den Branden pakt zijn momenten met ‘Skandal im Sperrbezirk’ en AC/DC’s ‘Highway To Hell’. Maar in de routine zit misschien ook een beetje de kneep.

Ondanks dat de show prima wordt aangevuld met dansgroep House of Markeez, komt de band af en toe ongeïnspireerd over en is het geluid ook niet wat we gewend zijn van deze optredens. Pas in de tweede set lijkt dit opgelost en zit er meer overtuiging in deze editie. The Nightmare zal uiteindelijk maar liefst 29 songs spelen, met als uitschieter ‘Child In Time’ waarin gitarist Conrad Hultermans zich meester op de snaren betoont en Zimmerman het uiterste van zichzelf vergt én levert.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12