Concert jaarlijst 2010 (deel2) Concert jaarlijst 2010 (deel2)

De keuze van de Zeeuwse muziekscene

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Concert jaarlijst 2010 (deel2)

De keuze van de Zeeuwse muziekscene

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

De keuze van de Zeeuwse muziekscene, artiesten, programmeurs en verslaggevers. De beste concerten binnen de provincie!

De keuze van de Zeeuwse muziekscene

Tonnie Dieleman [programmeur De Spot en Avonduren]

Woven Hand in De Spot
Het boeken van Woven Hand was een jongensdroom die uitkwam. Een uiterst sympathieke band, enthousiaste vrijwilligers en collega’s, een mooie support (The Black Atlantic) en als hoogtepunt het retestrak en groovend optreden van David Eugene Edwards en consorten. Ik zag ze nog nooit zo’n goede show geven. En dat gewoon op mijn werk. Not just another day at the office.
Verslag van dit concert
 
Shearwater, PopAanZee op strand bij Domburg
De juiste band op de juiste plek met het juiste publiek, daar gaat programmeren volgens mij over. Meeuwen vlogen over, de zon ging onder en iedereen liep met een glimlach op het gezicht.
Verslag van dit concert

Brown Feather Sparrow + friends in de Spot, Middelburg
Allerlaatste show ooit, en een kerstshow, op kerstavond. Zeker 25 man stonden er op het podium, verkleed als kerststal. Met veel humor maar toch oprecht en zonder ironie brachten ze een prachtig gearrangeerde show waar het plezier en muzikaliteit langs alle kante van af spatte. Glooohoooooriaaaaaaaaa....


Rolf Bosboom [verslaggever kunst & cultuur PZC]

Moss in De Spot
Die toch al zo sterke plaat kreeg een extra dimensie op het podium, met als hoogtepunt een twaalfminutenversie van SIlent Hill, die ontaardde in een apocalyptische climax. En vervolgens als band ook nog maling hebben aan het hele toegift-ritueel.
Verslag van dit concert

Peter Broderick, Avonduren Middelburg
Broderick voerde je, op uiterst inventieve wijze, mee naar een poëtische wereld die je niet meer wil verlaten. Mooi concept ook, dat Avonduren: concerten op huiskamerschaal. De muzikant weet het publiek aan zijn voeten.

Shearwater, PopAanZee op strand bij Oostkapelle
Moet bekennen dat ik de band niet kende voordat Popaanzee besloot ze naar Zeeland te halen. Het intense optreden bleek een van de aangenaamste verrassingen van het jaar te zijn, niet in de laatste plaats dankzij die mooie locatie. Na afloop spoedde de band zich voor een duik direct richting de vloedlijn.
Verslag van dit concert


Chris Smith / DJ Vindictiv [dj / producer]

Stöma in Platenzaak Spin / Café Underground Middelburg
Het was Recordstore Day en het Rotterdamse Stöma speelde in Spin en Café Underground 2x keihard en retestrak. Ik ken de band al de nodige jaren maar was aangenaam verrast door de strakheid en het plezier/mafheid dat ze uitstraalde. Deze band is heel erg goed op elkaar in gespeeld en durven risico's te
nemen in zowel maatsoorten,klank en muziekgengres. Het verrassende aan deze band is dat het een trio is bestaande uit een drummer,bassist en scratch dj. Geniale band!
Verslag Record Store Day

Mdungu op Southpark Festival Middelburg
Ook deze band al eerder aan het werk gezien en opnieuw was ik verrast. Grote band met een heerlijke mix van wereldmuziek,jazz,funk,soul en zelfs pop invloeden. Het leuke is dat deze band erg veel contact zoekt met het publiek zonder dat het te standaard wordt. Ik houdt ervan om dit soort muzikanten aan het werk te zien!
Verslag van een eerder optreden van Mdungu

Kidkanevil in Brogum
Dit is muziek wat mij erg ligt omdat ik zelf ook zo nu en dan in die richting iets maak en zoek. Hangende elektronische wonky bonky beats dat bestaat uit veel lagen en grotendeels instrumentaal is. Het was een "live dj-set" die mij wel heel erg blij maakte en tegelijkertijd ook erg inspireerde. Live wat scratchen (daar houdt ik wel van:-)) , het slaan van samples en bestaande tracks van artiesten mixen met eigen werk. En dit allemaal via een laptop/mixer/midisampler/draaitafel en het programma Ableton. Dit is een nieuwe manier van echt "DJen" en "live" spelen die steeds meer mensen zullen gaan ontdekken. I love it!!


Bart Gabrielse [programmeur Brogum en PopRonde]

Shearwater, PopAanZee op strand bij Oostkapelle
Een van m’n favoriete bands op een unieke locatie. De band bekend geworden met prachtige verstilde liedjes beukt er verschrikkelijk op los in het Domburgse zand.
Verslag van dit concert

Awkward I in Ko D’ooooor
Beste Nederlandse band van het moment geeft een energieke set waar het plezier vanaf spat.
Verslag van dit concert

Balthazar in Brogum
Deze band overtuigde al op de zomerfestivals, maar overrompeld het publiek pas echt bij een intieme funky clubshow.
Verslag van dit concert


Auke van Laar [organisatie dancefeesten samen met broer Cyriel]
 
Giro feesten in het centrum van Middelburg
De activiteiten rond om de van finish van de “giro da italia” in Middelburg met zowel straattheater als muziek optredens vond ik geweldig. Ik die zondagavond in de openlucht op de Vlasmarkt DJ Marcellus & Cheap Harmony leren kennen. Echt een leuk bandje.
 
Vleez noch viz
Ik had wel eens eerder overwogen om voorgaande jaren naar het beest in Goes te gaan voor “Vleez noch viz” maar dat is heelaas nooit gelukt qua vervoer en zo. Dit jaar vond het ineens plaats in de spot in Middelburg. Ik vont het een geweldig feest! Super mooie aankleding, leuk publiek en ze hebben “The Odd Word” naar Nederland gehaald. Ik zag ze al eerder voor duizenden mensen het nieuwjaarsfeest Lucky U in Antwerpen zien optreden en nu stonden ze opeens in Middelburg.
Verslag Vleez Noch Viz
 
Bevrijdingsfestival Zeeland
Het jaarlijkse bevrijdingsfestival in Vlissingen valt me eigenlijk nooit tegen, ook dit jaar was het weer super! Mooi weer gezellige mensen mooie omgeving. Het dijktheater vind ik altijd een unieke locatie wanneer je daar op de dijk staat zie je aan de ene kant het podium met de dj’s en de andere zijde het uizicht op de grote zeeschepen die over de Westerschelde varen.
Verslag hier en hier
 
Tevens een vermelding waard: onze eigen feesten “dnb in your face”, optredens van Science en Ganja White night in kaffee t Hof. Postman, New Secret Circus Tour en de spin closing festival in De Spot. En Beats op je fiets in t Beest in Goes.


Rick Schuitemaker [drummer A Generation After]

Funky Style Brass op Funfest
Van het ene op het andere moment werd de zaal omgetoverd tot carnaval. De sfeer zat er meteen in en bleef erin tot de laatste noot.
Verslag Funfest
 
Lyenn in t Beest
Enorm sferisch optreden, waarbij ik bij het eerste nummer al kippenvel kreeg.
Verslag van dit concert
 
The Swains tijdens de Popronde Middelburg.
Alles aan deze band straalt garage uit. Het drumstel wat omhoog wordt gehouden met koffertjes, de cd's waar lijnresten opzitten. De bedrukte H&M shirts. En natuurlijk de muziek!
Verslag van de PopRonde


Marcel Verhaar [organisatie Vestrock]

Ik stem uiteraard voor drie optredens op Vestrock, dus dat wordt misschien een beetje flauw. Dus ik kies er voor een, mijn hoogtepunt van 2010: Customs op Vestrock 2010 op 5 juni. Snel, retestrak en staand als een huis!
Verslag Vestrock


René de Dreu [verslaggever muziek PZC]
 
Shearwater, PopAanZee op strand bij Oostkapelle
Leve Jonathan Meiburg en zijn kunst om verhalen om te zetten in klanken. En dat aan het strand in Domburg, … alsof de muziek er voor gemaakt is.
Verslag van dit concert

Tom McRae in De Piek
Intiem concert tussen alternatieve rock en mooie liedjes, alles heel dichtbij. Later op een megafestival in België weer indrukwekkend maar de herinnering aan De Piek blijft. Wat kan muziek mooi zijn van ‘ the boy with the bubblegum’.
Verslag van dit concert

Luka Bloom in de Concertzaal Middelburg
Gaat allang mee en iedere keer denk ik … eigenlijk weet ik het wel. Maar dit jaar in Middelburg na afloop de vurige wens om ook het volgende concert  van deze Ierse singersongwriter mee te maken.

Wat ook blijft: Tweakbird met René Everts (De Spot), Janine Osta in CF finale (Veere) , NoBlues  (Pastoralefestival), Sophie Hunger (ZNF), Tiny Vipers (De Spot).


Dennis Sommeyer [programmeur De Klomp en Klomppop]

Volt Violin tijdens de finale van 2ndInfluenz
Een van de tofste bands die Zuid-west nederland de afgelopen jaren rijker is geworden. Als "gedoogzeeuwen" toegelaten tot de bandcompetities die ze vervolgens terecht allemaal wonnen, de Zeeuwse Belofte inclusief. Hopelijk wordt 2011 het jaar van de landelijke doorbraak.
Interview met Volt Violin
 
Joast tijdens Club3voor12Zeeland
Topartiest die misschien wel de beste show in De Klomp van het hele jaar gaf. Van de ingetogenheid op de plaat was weinig terug te zien. Hoop hem gauw nog eens terug te zien in Zeeland.
Verslag van de clubavond

Caro Emerald tijdens de 30e editie van Klomppop
Samen met onder andere Moke en Go Back To The Zoo maakte ze de 30e verjaardag van ons festival tot een geweldig succes. Niet alleen de aanstekelijke muziek (eigenlijk te mainstream geworden om openlijk leuk te vinden) maar vooral het feit dat ze later dat jaar op Pinkpop stond en drie keer de HMH uitverkoopt terwijl in januari 2010 nog aan haar live-capaciteit getwijfeld werd maakt dit voor mij de mooiste boeking van het jaar.
Verslag van het Klomppop hoofdpodium

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland