Na het succes van de eerste editie kon een vervolg van St Jansrock in Sint Jansteen niet uitblijven. In tegenstelling tot vorig jaar, waarbij alle bands uit Zeeuws-Vlaanderen kwamen, heeft de organisatie dit jaar ook bands van buiten de Zeeuwse grenzen uitgenodigd. De lof gaat uit naar de organisatie met Four in Blood aan het roer, voor het samenstellen van een line-up met stuk voor stuk top acts. Het publiek wordt op deze avond getrakteerd op een gevarieerd programma, waarbij de bands elkaar afwisselen op de twee podia.

Het gemeenschapshuis De Warande wordt meteen wakker geschud door de eerste act, Jormungandr. Hoewel het lastig is om hun muziekstijl direct te definiëren, is het zonder twijfel hard, donker en dreunend. Het publiek geniet met volle teugen, en al snel ontstaat de eerste moshpit - een voorproefje van wat de avond nog zou brengen.

Vervolgens neemt Garden of Stone het podium over, waar ze het iets rustiger aanpakken met covers van Pearl Jam. Een betoverend optreden dat je, als je je ogen sluit, terugbrengt naar de jaren negentig. Misschien een potentiële deelnemer voor de Battle of the Bands volgend jaar?

Oskoed Slotters uit Moordrecht brengt de energie weer omhoog met hun skate punk. Snel en hard, en ondanks materiaalpech bij de gitarist wordt dit probleem vakkundig opgelost, waardoor het publiek ongehinderd kan genieten. Een bijzonder moment als de gitarist verder speelt op de Metal gitaar van de frontman van Four in Blood.

Four in Blood, de organiserende band, geeft het publiek precies waarvoor ze komen. Naast bekende nummers spelen ze ook enkele nieuwe tracks en een cover van de recent gestopte band Bloedhond. Het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk op het publiek.

Het Belgische LowMad maakt een overdonderende indruk met een geluid dat als een moker op het publiek inbeukt. Letterlijk worden de trommelvliezen kapot gestampt, maar het publiek wil meer en krijgt dat ook. De metalliefhebbers raken door het dolle heen, met zelfs een moshpit die al begint tijdens de soundcheck van de laatste band, Devastation, die zorgt voor een krachtige afsluiting met een flinke dosis thrash metal.

De verwachtingen waren hoog na de eerste editie, maar St Jansrock maakt ze zeker waar. Nu rest enkel de nieuwsgierigheid naar welke bands St Jansrock volgend jaar zal weten te strikken.