Aan de Galgendijk bij Kortgene is ook dit jaar weer het Eindeloos Eiland Festival herrezen. Een festival waarbij kunst, muziek en theater elkaar de hand schudden. Ook het muziekprogramma mag er zijn; Donna Blue, De Toegift en Eric Vloeimans staan op het affiche.

Voor het tweede jaar op rij vindt Eindeloos Eiland Festival, afgekort EEF, plaats bij Kortgene. Na meermaals gewisseld te zijn van locatie, lijkt dit een vaste stek te zijn. Het terrein is wat compacter dan het terrein tijdens de eerste edities bij Camping Wilgenoord. De podia staan in verschillende tenten verspreid en het muziekprogramma is daarop aangepast. Een voornamelijk wat ouder publiek en gezinnen weten EEF te vinden en is de meest voorkomende bezoekersgroep. Een versgetapt biertje kost drie euro. 

Het zaterdagprogramma van EEF opent met jong talent, namelijk Grote Geelstaart, The Morning Indefinite en Baneham. In het prieeltje rocken ze erop los. Grote Geelstaart valt op met hun show, maar zou net wat lekkerder uit de verf kunnen komen met een toffe lichtshow in de avonduren. Wellicht voor volgend jaar? Luisteren naar tokkelende gitaarliedjes kan bij Karel Jongejan, Critter, SIgourney en Kate Lois. Alledrie geven ze een show weg, variërend van eigen werk tot covers. 

Veel toeschouwers weten, ondanks de tropische temperaturen, de optredens in de rood-witte tenten te vinden. De Toegift, stond donderdag nog op Concert at Sea, treedt op voor een volle tent, net als bij Porcelain ID en Donna Blue. Laatstgenoemde lijkt favoriet onder de bezoekers, klinkt het na afloop op de socials van EEF. Donna Blue geeft met hun sixties-Franstalige-chansons een set vol heerlijke chansons om weg te wanen ergens in zuid-Frankrijk aan een goed glas wijn met bijbehorende lekkernijen. Wat een tof optreden!

Podium Hout, gelegen bij een piramide-tent, laat een mooi beeld zien van EEF. Een podium verscholen tussen de bossen, waarbij bezoekers op stoeltjes (en meerendeel in de schaduw) kunnen luisteren naar de klanken van Wendy Mcneill, Baptiste W Hamon en Rosann. Laatstgenoemde is bezig aan haar zomertournee met haar band. In de loop der jaren heeft Rosann ervaring opgedaan bij The Voice van Vlaanderen en speelt nu met haar eigen band. Daarbij richt ze zich tot Nederlandstalige liedjes, kenmerkend aan haar roots, Zeeuws-Vlaanderen en de provincie Zeeland in het algemeen. Ook bij dit optreden is het publiek in vele getalen aanwezig en meer dan verdiend. 

Bij het zondagprogramma ligt de focus op het jazz en klassieke genre. Het publiek geniet van de lichtere jazzklanken van meester trompettist Eric Vloeimans, die zonder enige moeite de moeilijkste partijen wegspeelt. Zijn meereizende pianist had minder geluk; door de hitte viel de voetpedalen van de vleugel eraf. Een rol duct tape was de helpende hand.  Ook bijzonder indrukwekkend blijft het pianospel van Douwe Eisenga. Ditmaal heeft hij saxofonist Lotte Pen uitgenodigd en spelen ze om en om een aantal muziekstukken. 

Eindeloos Eiland Festival kan wederom terugkijken op een editie met voor ieder wat wils. Ondanks de tropische temperaturen en het evenement Concert at Sea, wist het publiek Eindeloos Eiland Festival te vinden. Op naar volgend jaar!