Tijdens de laatste dag van Concert at Sea zijn de temperaturen nog steeds tropisch, al staat er aan de Brouwersdam altijd een fris windje vanaf zee. Vandaag sluit uiteraard BLØF het festival af en zijn er diverse optredens van Nederlandse artiesten.

De derde dag Concert at Sea is warm en zonnig. Dat lokt de mensen massaal naar de Brouwersdam. Er is dan vandaag ook een programma voor jong tot oud. Hannah Mae opent de dag op het Umoja podium en trekt al veel bekijks op dit vroege tijdstip. Hannah Mae is een bekende naam bij onze zuiderburen door het duet met Metejoor. In haar muziekrepertoire zit onder andere heel toepasselijk “Omarm me” van BLØF.

Op naar het hoofdpodium. Rondé is de act die vandaag het Zeelandpodium mag openen. Terwijl de zon flink schijnt, wordt hun show geopend met “Bright Eyes”. Rondé heeft in de loop der jaren heel wat radiohits op hun naam staan en spelen ze stuk voor stuk. Something completely differents is bij het Umoja-podium; Kuzko! De energie bij Kuzko spat er vanaf. Samen met hun alpacaknuffels zetten ze een speelse show weg! Toeval of niet; beide acts deden in het verleden mee aan de Popronde. 

Antoon laat menig hart sneller kloppen met zijn hit “Klop” die dan ook de jeugd laat meezingen. Ligt het aan de zon of ligt het aan Antoon, maar meerdere mensen worden onwel.

Hannah Mae

Kuzko

Rondé

Terwijl het jonge publiek nog staat uit te hijgen van de show van Antoon is het wat oudere publiek gekomen naar het Umoja podium om daar de show van Mell & Vintage Future te bekijken. Mell, die samen met de twee muziekveteranen Ton Dijkman en Nico Brandsen dit trio vormt, zetten met een dijk van een stem van Mell een goede show weg. Overigens is Mell komend seizoen te bewonderen in Beste Zangers.

De Jeugd van Tegenwoordig brengt hun grootste hits ten gehoren wat bij menig millennial gevoelens oproept. De nummers van toen zoals “Get Spanish” “Watskeburt?!”en “Sterrenstof” worden goed ontvangen. 

Nog niet uitgedanst? Gelukkig staat Flemming daar op de bühne. Het dansen gaat bij Flemming automatisch verder. De eerste rijen zijn vooral gevuld met de jeugdige bezoekers die graag een glimp van Flemming willen opvangen. En zowel het publiek als Flemming gaan helemaal uit hun dak!

Bij Suzan & Freek is het zeker niet “Stil aan de overkant”. Bijna iedereen (je kan ook bijvoorbeeld bij de Spiegeltent een dansje wagen) is uitgelopen om dit energieke stel te zien optreden. Meezing-garantie voor de liefhebber van Nederlandstalige popliedjes. Even later speelt La Pegatina en laat de temperatuur flink stijgen op de Brouwersdam. Met hun Spaanse sound is er dan ook niemand die stil kan blijven staan.

Terwijl de zon langzamerhand in zee zakt, breekt ook het laatste optreden van de avond aan. Het Zeelandpodium wordt dan ook traditiegetrouw afgesloten met een bijna twee uur durende show van BLØF. Ze hebben voor dit evenement nog een extra gitarist meegenomen, Reinier Scheffer. Alle hits komen voorbij en er wordt dan ook door iedereen meegedeind. Een serieuze toon klinkt er tegen het eind ook. Zo spelen ze 'iedereen is van de wereld', omdat het, volgens Paskal Jakobsen zelf, een lied wat nog steeds erg relevant is en uiteraard een ode aan Thé Lau. Met 'Omarm' sluit de band het festival af, ook dat blijkt een bijzonder liedje, gezien de band deze zelden spelen als afsluiter. Via het interview op NPO Radio 2 laat de band weten dat dit nummer alles samenvat van deze tijdsgeest en de vriendschap. Ook dat is Concert at Sea.

Het zit er alweer op; drie dagen Concert at Sea aan de Brouwersdam. Op naar volgend jaar! 
Voor in de agenda; 27, 28, 29 juni 2024.