De zestiende editie van Concert at SEA is er ook dit jaar weer een voor in de boeken! Het grootste festival van Zeeland op de Brouwersdam gaat deze donderdagmiddag van start met een waterig zonnetje en met een flinke dosis indierock!

Concert at Sea heeft voor de donderdag een mooi programma samengesteld. Van jong talent als Rosann, De Toegift en Alta Luna, tot Guus Meeuwis, Goldband en Thijs Boontjes. Het Umoja-stage heeft een gedaantewisseling ondergaan en heeft het uiterlijk van een oude veerboot. Verder kunnen bezoekers van de glijbaan en in het reuzenrad, chillen op het strand en meedoen met straattheater. 

Op het Umoja-stage trappen de Zeeuwse heren van Alta Luna af met een van hun eerste nummers 'Never Enough'. Met hun Indiesound, vergelijkbaar met The War on Drugs en Arctic Monkeys, een waar genoegen om naar te luisteren. Zanger Jeremy Lahr heeft tevens geen moeite met het weggeven van een vette show. Al gitaarspelend ligt hij dan ook rustig op het podium hun meest recente single 'Nightcap' te spelen. De heren zijn druk bezig met het opnemen van nieuw werk onder toeziend oog van manager Tim van der Zalm (Di-rect) via Popaanzee Academy. 

Op het Zeeland-podium volgt traditiegetrouw Cover at Sea met een flinke dosis covers van grote hits met gastartiesten zoals Zoë Tauran, Hannah-Mae, Danny Vera en Claude. Nu kan Concert at Sea pas écht beginnen. 

Son Mieux

Cover at Sea

Zoe Tauran

De Zeeuwse singer-songwriter Rosann speelt als eerste met haar band op het Strand podium. Haar grootste kinderdroom was om ooit op Concert at Sea te spelen welke mede door haar deelname aan de Pop aan Zee Acadamy vandaag uitkomt. Zo speelt Rosann samen met haar band eigen geschreven Nederlandstalige nummers maar vertaalt ook graag bekende Engelstalige hits naar het Nederlands. Bijvoorbeeld haar versie van 'All I Want' van Kodaline.

Terug naar het hoofdpodium voor Son Mieux uit Den Haag. Deze rijkelijk gekleurde band is niet meer weg te denken van Concert at Sea. Na hun doorbraak met single 'Multicolor' spelen ze vrijwel elk festival plat en waren ze eerder ook op Klomppop, Vestrock en Weitjerock te bewonderen. Ondanks de miezer-regen en de vele poncho’s in het publiek maakt Son Mieux er een echt feestje van. Zoë Tauran was vanmiddag al eerder te zien op het Zeelandpodium tijdens haar optreden met Cover at Sea. Haar eigen show, op het Umoja stage trekt vooral veel bekijks van de jongere bezoekers die afkomen op haar soulvolle R&B-sound. Zoë is een van de grote nieuwe talenten die sinds vorig jaar de hitlijsten binnen stroomt. Haar hit 'Adrealine', een samenwerking met Ronnie Flex en Kriss Kross Amsterdam, komt voorbij, maar beide acts glunderen in afwezigheid. 

Na de soulvolle R&B van Zoë Tauran is het tijd om mee te rocken op de bekende songs van zangeres Anouk! Een show van Anouk bijwonen is tegenwoordig een unicum met gitaristen Angelo de Rijke en Leendert Haaksma draagt zij een flink steentje bij. Goede muziek, maar de show is wat vlak. 

Ondanks de te gekke show van Anouk verlaten vele bezoekers vroegtijdig haar show richting het Umoja stage waar vervolgens Thijs Boontjes en het Dans-Showorkest vol passie zijn grote hits zoals 'Alleen naar de kermis' en 'Ambiance' speelt. Samen met het publiek maakte hij er met zijn poppy rock’n roll hits een waar dansfeest van. Prima ambiance hier op de dam. Als de zon nog niet doorgebroken was voordat deze ondergaat, dan gebeurde dit wel tijdens het optreden van de Haagse Goldband! Zoals Karel Gerlach vertelde aan het publiek, is deze droom uitgekomen om op vele podia en festivals te mogen spelen samen met mijn vrienden. Zij genieten dan ook met volle teugen en betrekken het volledige publiek van jong en oud dan ook bij hun show. Met een verrassingsbezoek van zangeres Maan tijdens hun nummer ‘Stiekem’ is deze dan ook echt compleet! 

Nog heel even en de eerste dag van Concert at Sea zit er al bijna op. Guus Meeuwis is nu aan zet en laat de Brouwersdam meedeinen. Het is vooral meezingen samen met al zijn vrienden. Met 't Dondert en 't Bliksemt' sluit hij de eerste dag van Concert at Sea af.