Als tegenhanger van al het carnavalsgeneuzel kon de gitaarliefhebber afgelopen zaterdag terecht in Oostburg. Op de achtste editie van het Kashfest hardcorefeest was het weer prima vertoeven. De avond gaat niet de boeken in als de meest succesvolle van de acht, maar er waren desondanks mooi momenten op en voor het podium van The Lane.

to live among wolves is een band die wat te vertellen heeft. Ook als opener van een mooie avond. De band verkondigt liefde en saamhorigheid verpakt in loodzware riffs met een strikje van energieke melodieën. Er zijn wat schoonheidsfoutjes, maar de tomeloze inzet maakt alles goed. Hier zit muziek in voor de toekomst.

Hardcore moet het hebben van veel energie, passie, band en publiek die elkaar tot grote hoogten opzwepen. Tot de vlammen figuurlijk uit het dak slaan. Maar de bands hadden het moeilijk deze avond. De plaatselijke helden van Fistst Of Time lukte het wel om het vuurtje flink op de poken. Deze vijf klasbakken ontbreken zelden of nooit op hun eigen feestje en met succes. Het vuurtje ontbrande onmiddellijk bij het begin van de set. De met metal doorspekte hardcore is energiek en rauw. Frontman Dennie Fot weet hoe je een publiek bespeeld. Mooi om te zien.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Fists of Time

To Live among wolves

Coldstare

Fists of Time

Ook afsluiter From The Heart krijgt de meute in beweging. Geen polonaise hier, maar molenwieken en moshen. Zelfs een voorzichtige stagediver meldt zich en likt het plafond.

De Rotterdammers zijn op dreef en geven alles. Recht uit het hart, hoe kan het ook anders. Geen blad voor de mond en gaan. Zanger Dennie van der Velden haalt zijn Zeeuwse naamgenoot op het podium voor een duet wat erg goed uitpakt. De beste band van de avond.

Dat er ook in Vlaanderen hardcore gemaakt wordt bewijzen Coldstare en Mindwar. De eerste genoemde komt uit Antwerpen en beleeft een prima begin van de show. Hard en gepassioneerd vliegen de mannen erop. Toch blijft het eind van de set het meest hangen. Een nummer wordt ingezet of toch niet..of toch wel dan…… En voor iemand het door heeft, staat de volgende band op te bouwen.

Mindwar uit Lokeren valt haast letterlijk tussen wal en schip. Net Fists Of Time gehad en From The Heart nog in aantocht. Da’s geen sinecure. De groep werkt zich een slag in de ronde en heeft gelukkig een paar enthousiaste fans. Want slecht is het zeker niet, maar heel pakkend eigenlijk ook niet. Het is een beetje het verhaal van de avond. De vonken vliegen eraf, maar het echte vuur ontbrandt slechts een paar keer in het knusse zaaltje. Op naar avond nummer negen. Want nieuwe ronde, nieuwe kansen.

From the Heart

From the Heart

Mindwar

To live among wolves