Maart zit er alweer op. April staat voor de deur. Tijd voor ons om even terug te blikken en vooruit te kijken naar het muzikale nieuws uit Zeeland en omgeving!

Maart bood een hele hoop gave concerten. De presentaties van de nieuwe cd’s van Surrender en Mamilla, Kashfest en PEER, om er maar een paar te noemen. De T-Strijd werd deze maand beslecht. Love Couple is de grote winnaar geworden, en The Havanas namen de publieksprijs mee naar huis. Ten slotte wist Tricycle de laatste directe finaleplaats voor Spectra binnen te slepen terwijl Bram Pelgrim met de publieksprijs op 21 april nog via de halve finale mag proberen door te dringen tot de finale tijdens Klomppop in mei.

Op 6 april is de releaseparty van ‘Remedy’, de tweede ep van The Brightt. Iets meer dan een jaar na het verschijnen van de debuutep zijn we nu razend nieuwsgierig naar de opvolger. The Brightt was de Zeeuwse Belofte van 2017 en zat in het Pop Aan Zee traject. Daarnaast verlieten vorig jaar twee leden de band. Hoe deze ontwikkelingen de sound van de band beïnvloed hebben kunnen we 6 april horen in De Spot in Middelburg.

Het festivalseizoen gaat dan eindelijk serieus van start in april. Het startschot wordt gegeven met Dijkrock op 13 en 14 april in Rilland. Met voornamelijk tribute- en coverbands van onder andere Queen, AC/DC en Judas Priest komen al je favoriete hardrocknummers voorbij. 28 April is het weer de beurt aan Hrieps. Deze editie is gedoopt ‘Storm in de Tent.’ Het liep in ieder geval al storm bij de kaartverkoop. In een week was Hrieps hartstikke uitverkocht. Dat wordt dus weer een ontzettend gezellig feestje in Grijpskerke.

Tot slot is op 21 april weer Record Store Day. Het wereldwijde evenement ter ere van de langspeelplaat. In onze regio kun je naar De Drvkkerij in Middelburg, De Waterput in Bergen op Zoom of de Platenbaas in Vlissingen. Op de invulling van de instore optredens moeten we nog even wachten. Deze zullen 3 april bekend gemaakt worden. In Gebouw-T in Bergen Op Zoom is de Record Store Day Afterparty met Navarone, Donnerwetter en HAUSMAGGER.