Komend weekend zijn wij op Vestrock in Hulst te vinden. Je kan het liveverslag volgen op onze website. Wij zetten onze tien favorieten op een rij.

WHITE

De Schotse band WHITE staat zaterdag om 21:15 in de Kapel. Deze nietszeggende naam is moeilijk om te googlen tijdens je festival voorbereiding, maar neem op Vestrock zeker de moeite om bij deze excentrieke discopoppers langs te gaan. Met hun dansbare indie-funk leveren ze gegarandeerd lekkere festivalnummers. De kreet “Love Yourself, Touch Yourself” uit het nummer ‘One Night Stand Forever’ is er voor gemaakt om door schorre festivalgangers mee geblèrd te worden. Eerder deze maand interviewde 3voor12 Zeeland de band WHITE over hun laatste album en Vestrock voorpret:

Lees hier ons interview met WHITE

Vestrock zaterdag

21:15 - 22:05 / KAPEL

Otherkin

Al eerder stond Otherkin op Lowlands en Eurosonic en nu moet ook Vestrock er aan geloven. Het Ierse garagebandje doet een beetje denken aan VANT en Circa Waves, met het ruigere gitarenwerk maar toch dat poprandje. Verfrissend of verrassend in de garage-scene is Otherkin niet per se, maar als afsluiter van de eerste festivaldag zijn ze toch niet te missen. Otherkin speelt om 22:35 in de Kapel en is dus het alternatief voor zij die wat harder willen gaan dan bij Racoon op de Main Stage.

Vestrock vrijdag

22:35 - 23:25 / KAPEL

Whispering Sons

Whispering Sons won vorig jaar de prestigieuze Rock Rally van Humo. Dat alleen zou al voldoende moeten zijn om je op vrijdag rond 18:10 uur naar het kapel podium te begeven. Mocht het gaan onweren dan kun je er ook nog eens schuilen… Als je ten minste tegen de donkere, gelaagde muziek van Whispering Sons kunt: harde post-punk met new wave accenten die zo uit de jaren tachtig weggelopen zouden kunnen zijn, vertaald naar de jaren 2000. Frontvrouw Fenne Kuppens is het meeslepend middelpunt van dé band die je gezien moet hebben in de intieme kapel setting.

Vestrock vrijdag

18:10 - 18:50 / KAPEL

Coely

Coely is nog zo’n Vlaams talent dat op Vestrock de kans krijgt om te schitteren. Hoewel, de kans krijgt… De Antwerpse met Congolese roots is nog maar 23 en heeft al een dikke carrière achter zich: Humo benoemde haar in 2013 tot festivalkoningin. Nu in 2017, met haar debuut ‘Different Waters’ net uit, ligt de weg naar roem open voor deze dame die raps combineert met soulvolle zang. Opende al de show voor grote namen als Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Kanye West. Na Vestrock treedt ze aan op Glastonbury, Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Skip je avondeten en sta vooraan, zaterdag om 17:25 uur!

Vestrock zaterdag

17:25 - 18:15 / TENT

Femke Bun

Als je als beginnend singer-songwriter dit jaar zowel Kunstbende Zeeland als Steenworp als de Vestrockrally wint, dan moet er toch wel iets bijzonders zijn. Femke Bun veroverde zelfverzekerd haar plaats op Vestrock door alle juryleden die ze in haar korte carrière tegenkwam te overtuigen met haar zang. De 18-jarige komt uit Hulst, dus het wordt voor haar een thuiswedstrijd. Wij zijn erg benieuwd of haar kleine en intieme optreden op het grote Vestrock ook kan overtuigen.

Vestrock vrijdag

16:00 - 16:30 / MAIN

The Galaxy

Zondag met Lubach moeten de programmeurs van Vestrock hebben gedacht toen ze The Galaxy boekten voor de Junior editie van het festival. Vorig jaar bleek dat de bekende presentator van de VPRO geen onbekende is in de muziekwereld. In 2007 scoorde hij met presentatrice Janine Abbring een hit met Jelle – de Eminem parodie. Ook is hij de man achter Hartebees ‘Justified (Sunrise Funk)’. Samen met Sacha Harland vormt hij dus het dj-duo The Galaxy en zal hij de zondag voorzien van de nodige dancebeats.

Vestrock zondag

19:45 - 20:30 / TENT

Biffy Clyro

Biffy Clyro is dé headliner van Vestrock dit jaar en die boeking laat de organisatie in volle euforie zowaar de aankondiging "Biffy fucking Clyro" uitschreeuwen op de website. Volledig terecht. Zanger-gitarist Simon Neil en de tweeling Ben op drums en James Johnston op bas spelen al vele jaren de pannen van het dak met opwindende, harde en memorabele shows op alle grote festivals. Je gaat zaterdagnacht met piepende oren en een voldaan gevoel naar huis: zo moet een live rockband klinken en zijn: rauw, woest en toegankelijk!

Vestrock zaterdag

23:45 - 01:00 / MAIN

Warhaus

Donker, experimenteel en ook nog eens heel erg sexy. Warhaus, het soloproject van Balthazar-frontman Maarten DeVoldere heeft nog steeds een hoop weg van zijn eerste fantastische indieband, maar DeVoldere gooit er in zijn eigen project ook nog eens een hoop jazz tegenaan. Debuut ‘We Fucked a Flame Into Being’ eindigde vorig jaar in een hoop eindejaarslijstjes en het steengoede optreden op Made in Belgium maakte op ons een hoop indruk. Zorg dat je Warhaus niet mist!

Vestrock vrijdag

19:25 - 20:15 / TENT

Eefje de Visser

De koningin van de Nederlandstalige kleinkunst speelt dit jaar exclusief op Vestrock. Eefje de Visser heeft sinds haar debuut ‘De Koek’ en het bijna perfecte album ‘Het Is’ Nederland en België in haar greep. Het was ‘Nachtlicht’, waarmee electronica en singer/songwriter naadloos in elkaar overgingen, die Eefje definitief op de kaart zette. Op plaat al goed, live is het overdonderend.

Vestrock zaterdag

15:40 - 16:25 / TENT

King Kong Company

De geflipte live-danceband King Kong Company denderde vorig jaar al door de tent op Vestrock, nu gaan ze dat nog even dunnetjes, of liever gezegd heel dik overdoen. Go apeshit op dance, tropische deuntjes en slopende drum’-n’bass van deze gekke Ieren.

Vestrock zaterdag

22:50 - 23:45 / TENT

Meer festivals op 3voor12 Zeeland