Mr. Wallace skankt in De Spot Mr. Wallace skankt in De Spot

Misty Basement laat je even relaxen

, Joris van Moort

Even relaxen na al het carnavalgeweld van vorige week kan vanavond in De Spot met reggaebeats van Misty Basement en ska van Mr. Wallace. Energie nodig? Deze bands hebben het ultieme recept voor je.

Buiten is het koud, grillig en rustig in de straten van Middelburg, maar binnen in De Spot stijgen de temperaturen naar tropische hoogtes. Een avond skanken en relaxen onder het genot van een goed glas drinkbaar genot. Een beter concept valt er niet te bedenken. Locals Misty Basement uit Goes laat met zijn reggaesound het publiek langzaam opwarmen, want die is nogal stug, al komen de aanwezigen langzaam wat losser. Reggae is ook feest. Zeker ook bij ‘Party’, waar de toetsenist zijn spot krijgt. ‘Let’s Get It On’ is eveneens zo’n nummer. Pluspunt van de band zijn de backingvocals van Sinedu, die zelf mag losgaan in de slottrack ‘Feeling Good’. En o, dat voelt men nu zeker. Het voelt goed. Goed genoeg om door te gaan met de hoofdact van vanavond.

Misty Basement

Uit het hoge noorden van het land is Mr. Wallace afgereisd naar Middelburg. Met diverse optredens in binnen- en buitenland achter de rug wordt nu Middelburg aangedaan. Eerder stond de band al in het voorprogramma van de Britse pop/ska groep Madness, die het genre ook liefdevol omarmt. Mr. Wallace weet van wanten en gaat flink tekeer. Het tempo wordt flink verhoogd, strak gespeeld door de drummer. Dat is nog niet alles. De set bestaat uit het oudere werk en een nummer van de nieuwe plaat ‘Breathe Again’, die in april verschijnt. Dit nummer bevat de zuiver gezongen vocalen van Renske de Boer. De bandleden bewegen zich veel losser dan de dames en heren van Misty Basement, en bewegen fors in de rondte. De bassist, Rudmer Gietema, neemt het voortouw en showt zijn kunsten vanuit elke hoek van de bühne. De set eindigt (voor de toegift) met ‘Will We Ever Find A Way’. Die weg gaat de band zeker en vast vinden. De liefde voor ska wordt omarmt en meer dan ooit overgedragen aan het Zeeuwse, toch wat stugge publiek. Al was van dat stugge publiek weinig stugs meer over en skanken de aanwezigen door De Spot met hun dansmoves.

Mr. Wallace

Misty Basement

Mr. Wallace

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland