Komah hoofdact Metal-Core

Zestiende keer metal in Dorpshuis Hoek

Gijs Kamphuis ,

Aanstaande vrijdag is het tijd voor de zestiende editie van Metal-Core Hoek. Op deze Goede Vrijdag zal het dorpshuis van Hoek weer trillen op haar grondvesten. Zoals vaker, is er ook deze keer een grote Zeeuwse inbreng. Dehumanization, Conspiracy Of Seven en Legija zullen de provincie vertegenwoordigen. Het Belgische Komah is officieel hoofdact. The Covering sluit de avond af met een keur aan metal covers.

Je zou haast zeggen dat Komah als hoofdact is gekozen vanwege de stijl metal die ze maken. Namelijk: metalcore. Wel een krachtige moderne variant opgeleukt met Pantera grooves en subtiele Machine Head-invloeden. Deze Franstalige Belgen komen ter promotie van hun nieuwe album 'Flashing Nightmare' naar Hoek. Het is hun derde schijf in zeven jaar tijd. De eerste met twee nieuwe muzikanten, namelijk bassist Nicholas en leadgitarist Greg. Komah speelde in het verleden al eens op Graspop Metal Meeting en het Antwerp Metal Fest. Dit jaar is het vijftal na Hoek nog te zien op onder andere Dour festival. Het Goese Dehumanization gaat ondertussen heel Europa door en mag ook in Hoek niet ontbreken. De slam death metal van het viertal valt onder de meest curieuze in zijn soort: Bruut, hard en onverbiddelijk. Bijna twee jaar geleden kwam de debuut-cd ‘Meat Explosion’ uit, wat resulteerde in een platencontract bij Morbid Generation Records. Sindsdien is de groep op oorlogspad om zieltjes te kneuzen. Ook voor dit jaar staan er weer buitenlandse shows op de rol, naast de shows in eigen provincie en misschien wordt er  wel een nieuwe plaat opgenomen.

Conspiracy Of Seven tapt meer uit het gothic vaatje. De band uit Axel mengt melodieuze power metal met gothic-invloeden waarmee een behoorlijk krachtig geluid is ontstaan. Vorige maand nog deed de band een aantal shows met het Zuid-Hollandse Dance With Dragons en ondertussen heeft de groep ook een plekje bemachtigd op de Femme battle, een voorronde van het Femme festival dat in Eindhoven wordt gehouden. Schouwen-Duiveland wordt op Metal-Core vertegenwoordigd door Legija. Deze driekoppige death metalmachine uit Dreischor zag niet lang geleden solo-giarist Ronald vertrekken wegens muzikale meningsverschillen. Er is besloten om als trio verder te gaan tot zich een snarenplukker meldt. In Hoek wordt een goed stukje stampwerk verwacht van deze metalact. De avond wordt afgesloten door The Covering. Deze Brabanders nemen je mee terug in de tijd met metalklassiekers van o.a Judas Priest, Metallica, Iron Maiden en Death Angel. Succes verzekerd.

Tijdschema:
19:00 – Zaal open
19:30 – Consperacy Of Seven.
20:30 – Legija
21:30 – Dehumanization
22:30 – Komah
00:00 – The Covering.       

Entree € 7,50