Letters From Nina wint derde voorronde Podium-Z

Juanita de Potter is publiekslieveling

Joris van Moort ,

Na een voorronde op BigPOP in Biggekerke en nog ééntje in het Glazen Huis van Oostkapelle, is het vanavond de beurt aan het Schuttershof in Domburg om een podium te bieden aan jong talent met workshops en met de derde voorronde van muziekcompetitie Podium-Z. Vijf totaal verschillende acts betreden deze avond de bühne.

Met de winst van de laatste Steenworp-voorronde op zak, trapt Jaimy Versteeg de avond af. De zenuwen behouden haar niet om haar repertoire ten gehore te brengen onder begeleiding van gitarist en zanger Django Boegheim. Zijn aanvullingen als achtergrondzang zijn volgens de jury soms wat  onvoorspelbaar. 

Direct na Jaimy Versteeg gaat de competitie verder met Juanita de Potter, een dame die zichzelf begeleidt met gitaar en een stem met een groot bereik. Van dusdanig groot bereik dat ze, volgens de jury, niet helemaal goed kan besturen. Overigens was deze minder enthousiast over haar gitaarspel. Daar dacht het publiek duidelijk anders over en  koos haar tot publiekswinnaar. 

Met ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker’ valt de nieuwe formatie rond zanger Bekir Kolic, gitarist Julio Melio en drummer Olaf Vroonland met de deur in huis. De nog naamloze band, moet één van hun belangrijkste instrumenten nog beter onder de knie krijgen, want met hun loopstation gaat het hier en daar nog weleens mis. Kolic spreekt het publiek aan in het Frans om vervolgens over te gaan tot een aantal covers, waarbij de  loopstation uitvoerig wordt getest. 

Dan is het de beurt aan St. Lo, een indie rockband met een sound als Sufjan Stevens en Elbow, en gevormd rondom singer-/songwriter Henk Treurniet. De onzekerheid die bij het optreden op Spectra zeer aanwezig was, lijkt langzaam maar zeker weg te ebben gedurende het optreden hier in Domburg. Ze spelen prima in elkaar gezette nummers, maar het ontbreekt nog aan kracht waardoor het nog niet vlamt. 

Last but not least, mag Letters From Nina het podium betreden. Met een zestal ballads laat de band een stukje uit hun leven zien. De jury is enthousiast, maar mistte wat diversiteit in de nummers.Ondanks dit puntje van kritiek gaat uiteindelijk deze band  met de juryprijs er vandoor.

Juanita de Potter en Letters From Nina staan zondag 19 juni bij Strandpavilloen Noordduine in Domburg in de finale.