Evelyns Cradle rockt!

‘No One Knows’

Joris van Moort ,

Eind vorig jaar kwam de eerste aankondiging naar buiten: Evelyns Cradle en Kabuki geven een heuse showcase in De Piek in Vlissingen. Enkele weken geleden was het zover en wij spraken de bandleden van Evelyns Cradle, net voor aanvang van de showcase.

Zaterdagavond 13 februari, even na acht uur ’s avonds. Het is rustig op het Bellamypark, maar in De Piek warmen de heren van Kabuki zich alvast op. Waar beneden de gitaren worden gestemd, wordt er boven in de kleedkamer van De Piek hard gelachen en voorbereid op de gig, die over een klein halfuurtje van start gaat. De backstageruimte, boven de zaal, hangt vol met herinneringen aan bands die ooit in De Piek op de bühne stonden. 

Op de zwarte, doorgezakte sofa’s zitten leadzanger/bassist Ron Bruijnzeel, drummer Willem Rijn en de jongste van het trio: gitarist Folker Balk Corea Torres. Sterke verhalen komen langs en ze lijken  klaar voor hun optreden die avond. In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan een hoop nieuwe nummers voor de langverwachte ep; opgenomen in hun eigen oefenruimte in Oost-Souburg. Balk Corea Torres vat een oefensessie kort samen: ‘Elke oefensessie begint met een goed diner én een goed glas wijn. Daarna stroomt de muzikale inspiratie naar hetgeen waar het zijn moet en komen de beste melodieën eruit.’ Er is dan gegarandeerd een goede vibe om muziek te maken.

Niet in een hokje te plaatsen

‘Ouwe rockers rocken in De Piek’ was de titel van het verslag van deze avond. Evelyns Cradle is een rockband, waarin men verdiept in de rock van de jaren 70. Hard, stevig en rechttoe rechtaan. De namen die van invloed zijn op hun eigen muziek lopen vrij uiteen: van Bryan Adams en Rush tot Nickelback. Bruijnzeel vertelt: ‘Wij willen niet in een hokje worden geplaatst. Het is onze stijl!’ ‘Het gaat ook om de beeldvorming’, vult manager Paul Polfliet aan. Het mag duidelijk zijn: het publiek dat straks gaat kijken naar de showcase mag zelf bepalen wat voor invloeden zij erin ziet.

De gig vindt op een goed moment plaats voor de band. Evelyns Cradle legt namelijk de laatste hand aan de ep ‘No One Knows’, die van de zomer uitkomt. Polfliet: ‘Dit is een mooi moment om te zien of onze muziek aanslaat bij het publiek en hoe men erop reageert.’ Mooie plannen liggen ook al klaar: naast het uitbrengen van hun ep ‘No One Knows’ komt de band in het najaar met een LP. 

Terwijl de regendruppels tegen de ramen tikken, druppelen de bezoekers binnen. Beide bands zijn er klaar voor om deze avond tot één te maken om nooit te vergeten.

Op 25 maart staan Evelyns Cradle en Kabuki wederom met elkaar op de bühne. Ditmaal in Porgy & Bess, Terneuzen.