Elske DeWall en meer gitaristen tijdens Bax Guitar Experience

Spot on van fingerpicking gitaristen tot bassisten

Joris van Moort ,

Alle snaarinstrumenten staan vandaag in het middelpunt tijdens het jaarlijkse Bax Guitar Experience bij Bax-Shop in Goes. Een zestal gitaristen geven workshops en clinics. Een middag voor gitaristen, bassisten en alle andere muzikanten. 3voor12 Zeeland ging een kijkje nemen.

Op een normale zaterdagmiddag in Goes is het een gezellige bedrijvigheid in de winkel aan de Olympiastraat. Bax-shop, de muziekwinkel voor dj’s, producers en muzikanten zet vandaag de gitaarafdeling in de spotlights met workshops, clinics en optredens van muzikanten. 

Op het hoofdpodium start vanmiddag de Friese zangeres en gitarist Elske DeWall. We krijgen een akoestische set van een uur, waarin ze samen met gitarist Peter Krako een selectie uit haar oeuvre ten horen brengt. Begin dit jaar bracht ze haar derde album ‘Velvet Soldier’ uit op het platenlabel About Neo.  ‘Black Water’ en titeltrack ‘Don’t look back’ van dit album zijn als singles uitgebracht. Al vroeg in de set komt de soundtrack van RTL4-serie Moordvrouw, ‘This Game’ voorbij. Ook een duet, wat eerder opgenomen is met Ed Struijlaart komt aan bod. Peter Krako begeleidt DeWall op gitaar, maar speelt ook zelf een aantal nummers, waaronder een nummer van Tommy Emmanuel. Hij kan deze fingerpicking gitarist niet evenaren, al laat hij dit zelf ook weten met de nodige humor. Aan het eind van haar set speelt DeWall ook nog ‘A day like today’, afkomstig van haar eerste album ‘Ballroom Over Paris’. Een mooie opening van de middag.  

Middenin de zaak, tussen allerlei gitaren, is een podium gerealiseerd. Na het optreden van Elske DeWall begint Eddie van der Meer. Niet bij iedereen gaat meteen een belletje rinkelen als men zijn naam hoort. Met ruim 120.000 YouTube abonnees en 10.000 Facebook likes, is Van der Meer een upcoming fingerstyle gitarist, in hetzelfde genre als Tommy Emmanuel. In zijn set laat hij zijn kunsten zien en wat er allemaal mogelijk is, als het gaat om technieken.

Later op de middag zijn er nog optredens van bassist Michel van Schie en gitarist Bert Meulendijk en demo’s van Christian Basener.