Traumahelikopter stijgt niet op in ‘t Beest Traumahelikopter stijgt niet op in ‘t Beest

Nieuw materiaal is nog even wennen

, Tekst: Dennis de Waard Foto's: Laurien de Feijter

Traumahelikopter brengt in maart alweer zijn derde album ‘Competition Stripe’ uit. ‘t Beest fungeert als één van de drie podia waar de try-outs wordt gehouden. Vooral het nieuwe materiaal wordt er gespeeld, maar rockt traumahelikopter nog steeds op album nummer drie?

Monsun is opgetrommeld om het voorprogramma te vullen en doet dat met verve. Het blues/psychrocktrio hebben we een tijdje niet meer gezien, maar heeft duidelijk niet stil gezeten. De nummers worden steeds beter uitgevoerd, de solo’s worden gestoorder en de bas stampt op sommige nummers zo hard in combinatie met de drums dat stilstaan geen optie meer is. Monsun heeft voor de gelegenheid de effecten van een liquid light show opgetrommeld, die het optreden nog verder ‘out of space’ brengt. Goed nieuws voor de liefhebbers: er zijn eindelijk singles. 

Traumahelikopter dan. De drie gasten die we leerden kennen met de punkrock’n’roll van hun titelloze debuut lostten eind vorig jaar hun nieuwe single ‘Look The Other Way’, en meteen was al te horen dat het materiaal al wat rustiger en melodieuzer werd. En zo kunnen we ook het nieuwe album omschrijven, afgaande op wat we te horen krijgen in een set die vooral barst van het nieuwe materiaal. Er is in de nieuwe nummers meer oog voor de melodie dan de schop onder je kont die je nog kreeg bij het eerste album. Die overgang is soms nog wat moeilijk te verteren, maar dat neemt niet weg dat traumahelikopter nog steeds het vel van je bot rockt en staat als een huis, zelfs als er niet veel op dat podium staat. 

Traumahelikopter

Traumahelikopter

Monsun

Monsun

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland