Derde wintereditie PolderPop: muzikale verbroedering van punk-, stoner- en popbands

The Unknown Children presenteert videoclip ‘Barcode’

Joris van Moort ,

Hossen en lallen op muziek waar vooral “Alaaf” in voorkomt: dit weekend is het hoogste tijd voor carnaval in het zuiden van het land. De organisatie zet hun jaarlijkse traditie voort en presenteert de derde wintereditie van ‘het festival in de polder bij Wolphaartsdijk’ in ’t Beest.

Frank van Dijke en Tom de Regt, organisatoren van PolderPop, hebben voor deze editie weer vier bands bij elkaar weten te vinden voor een avondje rocken. En dat doen ze zeker. Helaas treedt volgens traditie de band Backroots, met leden van de organisatie, dit jaar niet op.

Niet getreurd, want de Goese punkband The Unknown Children mag vanavond aftrappen. Vooraf kondigde de band al aan, dat hun videoclip en single ‘Barcode’ in première ging. Een halfuur durende set waarin het huidige repertoire de revue passeerde, maar ook ruimte gaf aan nieuwe nummers als ‘Bert’. Het enige popnummer in de set waarbij ze met een knipoog refereren aan Spectra-jurylid Bert van Leerdam. “Now I feel kind of sorry. You must have had a lot of worries. I still see you sitting right there, just some guy without hair”, schalt door ’t Beest. Desalniettemin bevat het optreden een hoop dansbare nummers waarbij moshpits de standaard zijn. De climax is eindelijk daar wanneer de videoclip van ‘Barcode’ wordt in gestart, opgenomen in het voormalige Goese Lyceum. 

Door naar de Walcherse vierman formatie PEER. Met een rits aan optredens achter zich, laten ze zich vanavond niet door het punkgeweld van het podium afslaan. Onder leiding van frontman Gijs Teuwsen laat de indie rockband tijdens een set met veel nieuw werk weten wat ze kunnen. Strak gitaarwerk, dat de zang soms overstemt, galmt de zaal in. Een moment voor rust zit er niet in en de band sluit dan ook af met hun meest recent uitgebrachte single en videoclip ‘Get out’. Uitkijken voor deze heren moeten we zeker. 

Waren wij vorige week nog aanwezig bij de ep release in Terneuzen, vanavond nemen ze het publiek mee in een set van oud en nieuw werk. Reptilians, een band uit Eindhoven met Zeeuwse roots, betreedt de bühne om het punkgeweld opnieuw de zaal in te brengen. Veelal melodieuze songs komen voorbij, gezongen met een harde, rauwe en vuige stem. Een sterke combinatie. Een deel van het publiek lijkt er halverwege de show al een eind genoeg van te hebben en gaat huiswaarts.

De avond wordt afgesloten door het uit Antwerpen afkomstige Spitfire. Een potje stonerrock in de late avond door dit Belgische trio, om nog net even tot het uiterste te gaan. Een heuse lichtshow maakt het samen met de lange solo’s af. Een stevige afsluiter voor deze editie.

Op naar de zomereditie met het vaste en herkenbare concept van PolderPop. Uiteraard midden in de polder bij Wolphaartsdijk.