Jett Rebel toont zijn ware emoties in Gebouw-T

Multi-talent dendert door in monsterachtige rockshow

Tekst: Rob Oudesluijs, Foto’s: Bob Leistra ,

Gebouw-T en Jett Rebel, het is een vriendschap die inmiddels bijna net zo lang stand houdt als het bestaan van het jubilerend poppodium. Evenals in 2011 en 2014 heeft het 25-jarige muzikaal talent gebruik gemaakt van de Bergse faciliteiten om zich klaar te stomen voor zijn aankomende tour. Zijn recentelijk uitgebrachte album ‘Truck’ wordt nu al getipt als één van de favorieten voor 2016. Met nog twee te verschijnen albums dit jaar liggen de verwachtingen dan ook erg hoog, net als vanavond. Wat krijgen we te zien én te horen? Wie heeft hij meegenomen? Het veelzijdig samengestelde publiek wacht deze vrijdagavond in spanning af op wat komen gaat.

‘The Best Night Of Your Live’-tour gaat van start zodra het licht dooft en een hoogblond gestalte met lange jas het podium bemachtigd. Met een grimas, die wordt versterkt door zijn rode lippenstift, lacht Jett Rebel het overvolle Gebouw-T toe. De band volgt hem, en trapt direct af met zijn laatste single 'Cruel'. Het is het startschot voor een meer dan drie uur durend spektakel die overloopt van energie en enthousiasme. 

De setlist gaat er in moordend tempo doorheen waarbij alle albums aan bod komen. Nummers als 'Louise' en 'Pineapple Morning' monden uit in langgerekte improvisaties met solo's van gitarist Lorijn von Piekartz en saxofonist Marc Alberto. Met korte handgebaren geeft Jett Rebel de tempo- en nummerwisselingen door. De band gehoorzaamt, met als gevolg dat we vanavond een loei-strakke show zien die geen enkel moment verveelt. Met zijn vaste crew, onder andere Amber Gomaa (toetsen/backing vocals), Jessica Manuputty (backing vocals) en Xander Vrienten (basgitaar), laat Jett Rebel vanavond op ontspannen wijze zien dat hij klaar is voor zijn tour en in staat is een groot publiek te kunnen entertainen.