Oude rockers rocken hard in De Piek

Kabuki en Evelyns Cradle presenteren nieuw werk

Joris van Moort ,

De een net een nieuw album uitgebracht, de ander komt met een nieuwe ep. Twee bands die vanavond samen een showcase verzorgen. Een avondje rocken. Maar rockt het publiek ook hun rock?

Buiten is het koud, druilerig weer en de straten in Vlissingen zijn verlaten. Terwijl in de Machinefabriek vanavond het benefietconcert van Karel en Lenie aan de gang is, staan in De Piek twee rockbands die hun nieuwe materiaal presenteren aan het publiek. Rond kwart over negen druppelen de bezoekers binnen en vrij vlot erna trapt de Terneuzense band Kabuki af. Kabuki bracht eind vorig jaar het tweede album ‘Season Fever’ uit in eigen beheer. Keiharde rock met inspiratiebronnen als onder andere KISS weten ze het een ver eind te schoppen. Met een hoop expressie in zijn gezicht weet zanger Dennis van de Bor zijn verhaal vol overtuiging te vertellen. De single ‘Lands End’ komt halverwege de set voorbij, al mocht de cover ‘Strutter’ van KISS niet ontbreken. Kabuki is niet te vergelijken met KISS als het gaat om podiumprestaties, al mag dat de pret niet drukken. Het publiek is enthousiast en het bier vloeit rijkelijk. 

Met een showcase kijken bands waar ze op dit moment staan en hoe het publiek op het nieuwe materiaal reageert. Slaat het aan, of slaan ze de plank volledig mis? De Walcherse band Evelyns Cradle pakt deze kans met beide handen aan. Begin vorig jaar werd de videoclip ‘24/7’ gelanceerd als voorloper op de ep, die komende zomer het levenslicht zal zien. De viermansformatie staat vanavond met drie man op de bühne. De reden: de vierde man, Paul Polfliet (de manager) wordt gezien als volledig bandlid. Hij regelt alles als het gaat om visuals. De overige drie, met zanger Ron Bruijnzeel aan het roer, brengen het publiek een potje 70’s rock. Het heeft wat weg van Rush, maar ook Bryan Adams heeft zijn sporen achtergelaten in de sound van de band. Hard, stevig, rechttoe-rechtaan. Met deze woorden valt hun muziek te omschrijven. Hun showcase gaat in dezelfde lijn verder. Het nieuwe werk, dat positief wordt ontvangen, bevat ook vele instrumentale stukken. In het laatste deel van de set betreedt Kabuki’s Van de Bor het podium om hen te voorzien van wat extra gitaarwerk. Een mooie samenwerking blijkt wel tussen de beide bandleden. Showcase geslaagd? Jazeker. 25 maart 2016 staan beide bands in Porgy & Bess, Terneuzen.