Spaanse les voor beginners met TenTemPiés in De Spot Spaanse les voor beginners met TenTemPiés in De Spot

Dansen tot middernacht

, Tekst: Joris van Moort Foto's: Youran Kock

Spaanse les voor beginners met TenTemPiés in De Spot

Dansen tot middernacht

Tekst: Joris van Moort Foto's: Youran Kock ,

De zomer staat voor de deur, maar in De Spot klinken de zomerse klanken al. De vraag is echter of de heren van TenTemPiés de bezoekers aan het dansen krijgen en wat van hun Spaanse taal leren?

Met twee eerder uitgebrachte albums en één ep op zak is de Amsterdamse band TenTemPiés afgereisd naar de Zeeuwse hoofdstad. Vanavond krijgt het publiek, wat in redelijke getale een kaartje heeft gekocht, een ruim twee-en-half uur durende show waarbij dansen en bewegen vrijwel vanzelf gaan. 

Maar wat maakt de muziek van TenTemPiés zo bijzonder? De band maakt hun eigen ‘Damsko Mestizo’, wat we beter kunnen omschrijven als een combinatie van ska, reggae, punk en latin rock met een vleugje hiphop. Het concert opent met een duistere soundtrack, welke overgaat in hun recent opnieuw uitgebrachte single en naam van de huidige tour: ‘Enciende La Luz’. De toon is gezet. En dit is nog maar het begin van de avond. De gehele avond bestaat uit dansbare tracks met Spaanstalige lyrics, gezongen door de Chileense leadzanger Maurino Alarcón Seguel. Maar het concert krijgt ook een serieuze wending. De zanger vraagt om stilte en begint zijn verhaal, in het Nederlands, over de gebeurtenissen in de wereld en wat de nieuwsberichten allemaal de huiskamers in brengen. De vraag is bij hem: ‘Ben ik radicaal om te denken en te zeggen wat ik wil?’. Langzaam maar zeker bouwt de muziek onder zijn speech weer op en swingen ze weer als ervoor. Woorden als ‘amor’ (liefde), ‘música’ (muziek) en ‘dame tu mano’ (geef me je hand) zijn aangeleerd en het publiek danst nog steeds hevig op de ritmische muziek van de band. Na twee uur is de les Spaans voor beginners afgelopen. In ieder geval, zo lijkt het. Met de toegift, waarin een gemiddelde band het houdt op twee nummers, laat TenTemPiés de show nog ruim driekwartier langer duren! Zes nummers vol met solo’s van alle bandleden, met tussendoor een korte cover van reggae-icoon Bob Marley. De band laat het publiek nog één keer dansen totdat ze het allerlaatste akkoord aanslaan. 

Voor wie geen genoeg van TenTemPiés: Alarcón Seguel kondigde zelf aan dat ze op Concert At Sea optreden! Zon, zee, strand én TenTemPiés. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland