Steeler en Black Wizard in Gebouw-T Steeler en Black Wizard in Gebouw-T

Een ode aan twee hardrock pioniers in Bergen op Zoom

, Tekst: Lowie Evers

Steeler en Black Wizard in Gebouw-T

Een ode aan twee hardrock pioniers in Bergen op Zoom

Tekst: Lowie Evers ,

Na een geslaagde editie van WoodTstock vorige week, stapt het poppodium van Bergen op Zoom wederom in de tijdmachine. Ditmaal mogen de bands Steeler en Black Wizard een ode brengen aan twee pioniers uit de rockgeschiedenis: Led Zeppelin en Black Sabbath.

De opening mag de Black Sabbath en Ozzy Osbourne tribute-band Black Wizard doen. Onder onweersgeluiden komt de band op en opent met dé metal klassieker 'Black Sabbath’. Het publiek reageert aanvankelijk niet heel erg enthousiast op de gedreven inzet van de groep. Gelukkig weet de tribute-band de toeschouwers na ongeveer een halve set alsnog mee te krijgen. Hits als ‘Iron Man’ en ‘War Pigs’ worden afgewisseld met onbekendere nummers als ‘Bark At The Moon’. Dat hier een paar doorgewinterde muzikanten staan is wel duidelijk.

Steeler is in omgeving Bergen op Zoom al lang geen onbekende meer. De Led Zeppelin tribute-band heeft door de jaren heen een trouwe schare aan fans opgebouwd. Het is dan ook aanzienlijk drukker dan bij de openings-act Black Wizard.

Vóór aanvang van de set vult de geur van wierrook de zaal. Dit zet meteen de toon voor de soms zweverige hardrock-nummers van Led Zeppelin. De show wordt sterk afgetrapt met ‘Rock And Roll’ en ‘Immigrant Song’. Zanger Marijn Geluk vervult de rol van Robert Plant uitstekend. Hij haalt moeiteloos de hoge noten en zijn stemgeluid komt soms akelig dicht in de buurt van de frontman van Led Zeppelin. In de lange instrumentale delen bij nummers zoals ‘Dazed and Confused’ krijgen de bandleden genoeg ruimte om hun kunnen te etaleren. Steeler is een must see voor iedere Led Zeppelin-fan die nooit de kans heeft gekregen de originele band live te zien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland