Zeeuwse Koningsnacht en -dag: Waar moet je zijn? Zeeuwse Koningsnacht en -dag: Waar moet je zijn?

Van Ganzenpop tot Foute Koningsnacht

, Joris van Moort

Zeeuwse Koningsnacht en -dag: Waar moet je zijn?

Van Ganzenpop tot Foute Koningsnacht

Joris van Moort ,

Over een aantal dagen is het weer zover: Koningsdag De oranjebitter zal niet aan te slepen zijn in de supermarkten steden veranderen in vrijmarkten en er valt vast te genieten van feesten en optredens op Koningsnacht en -dag. De redactie van 3voor12 Zeeland geeft een overzicht.

Koningsnacht 26 april:

Bij Koningsnacht denk je niet snel aan Vlissingen, Middelburg, Goes, Zierikzee en Bergen op Zoom. Eigenlijk vindt er maar in drie Zeeuwse plaatsen een feest plaats onder de noemer van onze koninklijke hoogheid. Maar ach, waarom ook niet die andere mooie evenementen er bij noemen?

Drum ‘n Bass In Your Face (Middelburg / De Spot / € 10,50)
Dubbel feest in De Spot met de twintigste editie van DnBIYF. De headliner van de avond is Maduk & MC Mota. Zazu, The Denzer en JTATA maken de line-up compleet. Een avond waarbij alle facetten van drum ’n bass voorbij komen. De jubileumeditie start om 21.00 uur en eindigt rond 02.00 uur.

Birds of Chicago (Middelburg / Kloveniersdoelen / € 15,00)
Birds Of Chicago is gevormd rondom Allison Russell (Po’girl) & JT Nero (JT & The Clouds). De charismatische frontvrouw van Po’Girl en haar partner JT maken een zeer aanstekelijke mix van folk, pop, soul, roots, blues en zelfs een vleugje carïbische klanken. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur en het concert start om 20.00 uur.

Foute Koningsnacht (Vlissingen / Timmerfabriek / € 10,00)
Fout is goud! De Timmerfabriek wordt omgetoverd tot een oranje walhalla. Van dance tot onze volkstaal, voor ieder wat wils. De dresscode is je allerfoutste outfit. De huis dj’s, bekend van Het Foute Kerstfeest staan klaar vanaf 21.00 uur en draaien tot 04.00 uur.

Avond van ’t Kloppend Hart (Goes / Café Baarends / € 12,50)
Traditiegetrouw organiseert Rondom De Stenen Brug het jaarlijkse ‘Avond van ’t Kloppend Hart’.
Een avond vol tradities én live muziek van De Willies, Lazarus, Euphonia, DJ Eelco, Harry Slinger (Drukwerk) én coverband Dubbel D. De tent en het café openen om 20.00 uur en het laatste akkoord klinkt om 02.00 uur.

Frissa (Zierikzee / Brogum / € 5,00)
Poppodium Brogum houdt op Koningsnacht een alcoholvrije avond met Frissa. Dj’s Kostas en Ko draaien de plaatjes met een zomers tintje. Met het thema ‘Beachparty’ zal het een zomerse zwoele oranjenacht worden, dat al vroeg op de avond (19.30 uur) van start gaat. Om 00.30 uur  draaien ze het allerlaatste plaatje. Deze beachparty is voor jongeren van 12 tot 17 jaar.

De Likt (Bergen op Zoom / Gebouw-T / € 10,00)
De Rotterdamse formatie De Likt luidt Koningsnacht in Gebouw-T in. Deze rap/hiphop formatie bracht vorig jaar hun debuutalbum uit en kreeg eerder al de nodige publiciteit met hun versie van Kenny B’s ‘Parijs’(‘Praat Rotterdams met me’). De avond start om 20.30 uur en is verder gevuld met dj’s Tom Samuels, James MCDurt en C-Stone.

Koningsdag 27 april:

Voor wie geen zin heeft om naar de Randstad te gaan om oranje getooid voetje voor voetje te schuifelen door de drukke straten, kan ook een dichterbij op stap.

Groove to Chill (Vlissingen / Timmerfabriek / € 0,00)
Dansend de dag door (met en/of zonder kater) op muziek van dj’s uit de regio. De headliner van deze editie is Juan Sanchez. Andere acts zijn Kauffman, Robut Schruns, Janick Megroot, Duck My Sick, Geerten V Duin, Sander Maas én I Am Ned Erland. Van 14.00 uur ’s middags tot middernacht.

Ganzenpop (Goes / Damplein / € 0,00)
Traditiegetrouw vindt er ook dit jaar weer Ganzenpop plaats. Een kleinschalig festival aan het Damplein, georganiseerd door Snackpoint ‘De Gans’. Dit jaar wordt er samengewerkt met podium ’t Beest. De acts zijn The Unknown Children, Moeders Mooiste en Duke John.

Uit op de markt in Middelburg (Middelburg / Markt / € 0,00)
Op de markt in Middelburg staat een groot podium waar tal van acts, verdeeld over de hele dag, optreden voor jong en oud. RoMi Cage, The Ultimate Guns ‘n Roses Tribute, Wipneus & Pim, zangeres Maan en zanger Brace.  
In café ‘Ut Babbelaertje’ aan de Vlasmarkt, speelt om 19.00 uur Steeler. De toegang van beide evenementen is gratis.

Mee naar Zierikzee (Zierikzee / Div. locaties / € 0,00)
Door heel de stad gonst het van de activiteiten. Op het havenplein staat een tent waar coverbands GRUSS!, Rebound en Stoot! Optreden. Aan de Schuithaven geven Main4 (vanaf 12.00 uur) en Sunra (vanaf 14.30 uur) hun Koningsdagoptreden.

Naar de Terneuzense markt (Terneuzen / Markt / € 0,00)
Door heel de stad barst het van de activiteiten. Op de markt in Terneuzen spelen vanaf 12.00 uur Woodworks, The Blondes en het duo Henk & Peter. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland