Koningsnacht inluiden in De Spot Koningsnacht inluiden in De Spot

Jubileumeditie DNBIYF zweept het publiek op

, Joris van Moort

Koningsnacht inluiden in De Spot

Jubileumeditie DNBIYF zweept het publiek op

Joris van Moort ,

Koningsnacht staat garant voor feestvieren. Drum ’n Bass In Your Face (DNBIYF) in Middelburg is dan ook het meest geschikte evenement voor een top avond. Vanavond staan in De Spot dj’s, die zowel nationale als internationale bekendheid genieten, achter de draaitafels.

Buiten is het koud en nat tijdens deze Koningsnacht, maar binnen in het poppodium van de Zeeuwse hoofdstad is daar weinig van te merken. Al vroeg op de avond loopt de zaal vol voor lokale, nationale en internationale talenten uit de drum ’n bass scene. Rond 21.00 uur start de uit Middelburg afkomstige Justin van Tatenhove, beter bekend als JTATA. Eerder draaide hij al op feesten in Utrecht en op vorige edities van DNBIYF. Als opener van de avond krijgt het al aanwezige publiek een set old school dubstep voorgeschoteld. 

Het enthousiasme van het publiek wordt verder aangewakkerd door ZAZU. De uit Leiden afkomstige dj neemt de bezoekers mee in een set vol liquid drum ’n bass, ook wel de lichtere drum ’n bass genoemd. Met zijn popinvloeden zorgt deze dj dat poppodium De Spot dé place to be voor Koningsnacht gaat worden, en dan moet de headliner van de avond nog komen. 

Sziget Festival in Boedapest, Dour Festival in België én HQ Complex in Adelade, Australië, een greep uit de lijst van het festivalseizoen waar de hoofdact van vanavond zijn kunsten zal vertonen. De Amsterdamse dj Maduk reist de wereld over, heeft zijn eigen label Liquicity Records, organiseert zijn eigen festival én heeft net zijn album ‘Never Give Up’ gepresenteerd. Het publiek is er klaar voor en krijgt een flinke set liquicity drum ’n bass voorgeschoteld. MC Mota is meegereisd en geeft de show nét dat beetje extra, waardoor het publiek wordt opgezweept. 

De afsluitende set mag The Denzer verzorgen. Het allerlaatste beetje energie wordt eruit geperst dankzij de uit Koudekerke afkomstige dj met een harde set, die bestaat uit veel duistere en harde drum 'n bass. Eerder draaide The Denzer tijdens Beats Op Je Fiets in ’t Beest. Het publiek geeft nog één keer alles, voordat de laatste plaat wordt ingezet op deze jubileumeditie. 

Voor wie geen genoeg van drum ’n bass kan krijgen: DNBIYF host tijdens City of Dance (15, 16, 17 juli) met de crème de la crème uit de drum ’n bass scene.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland