Jack and the Weatherman speelt voor gestolen muziekinstrumenten Jack and the Weatherman speelt voor gestolen muziekinstrumenten

Hulp uit onverwachte hoek

, Joris van Moort

Jack and the Weatherman speelt voor gestolen muziekinstrumenten

Hulp uit onverwachte hoek

Joris van Moort ,

Met stomheid geslagen. Midden in de zomer, ergens in het Alpengebied van Frankrijk, zijn alle muziekinstrumenten van Jack and the Weatherman gestolen. Met een crowdfundingproject werd al een groot geldbedrag bij elkaar gebracht. Bax-shop, de muziekwinkel voor dj’s, producers en muzikanten, kreeg lucht van de actie en hielp de band een handje. Tegemoetkoming: een instore concert in Goes.

Op een normale zaterdagmiddag in Goes is het een gezellige bedrijvigheid in de winkel aan de Olympiastraat. Het Haarlemse duo Jack and the Weatherman komt vanmiddag zijn ‘schuld’ aan de Bax-shop invorderen. De heren starten rond de klok van 13.00 uur, na het vertellen van hun verhaal over hun geplande tour, die halverwege plots moest worden afgelasten. Alle instrumenten waren namelijk gestolen en tja, zonder instrumenten  en geluidsset is het hele concept van een band zo’n beetje verdwenen. De mannen moesten de tour afzeggen en gingen met lege handen naar huis. 

Middenin de zaak, tussen allerlei gitaren, is een podium gerealiseerd. Een handjevol bezoekers komt speciaal voor de feelgoodmuziek van het duo. Akoestische popnummers als ‘The Years’ en ‘Live It Up’ komen in de set voorbij. Wat opvalt, is dat de songs veel doen denken aan Mumford and Sons, al laten de Haarlemmers de banjo achterwege. In plaats daarvan maken ze gebruik van een ukulele en een mondharmonica. Ook nieuw werk komt aan bod, dat ze maar al te graag willen uittesten aan het inmiddels toegestroomde publiek, dat nieuwsgierig vanaf een afstandje staat te kijken. Ook de laatste single ‘This Town’, die gaat over Haarlem, kan niet achter blijven. Hitpotentie is zeker aanwezig, met de samenzang als sterkste punt. 

Na een uur spelen mag Jack and the Weatherman een waardecheque van €500 in ontvangst mogen nemen. Een mooi gebaar. Een nieuwe cd, na twee eerder verschenen ep’s, staat gepland voor het voorjaar van 2016.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland