Behind The Mirror presenteert ep ‘Got no Gun’ Behind The Mirror presenteert ep ‘Got no Gun’

Voorprogramma Gork A27 laat zichzelf weer zien

, Joris van Moort

Behind The Mirror presenteert ep ‘Got no Gun’

Voorprogramma Gork A27 laat zichzelf weer zien

Joris van Moort ,

Alle heksen, spoken en andere griezelende wezens hebben elkaar vanavond weer gevonden: Halloween. Binnen in De Spot in Middelburg is daar weinig van te merken. Daar gaat vanavond de ep ‘Got no Gun’ van Behind The Mirror in première.

Twee bands, barstend van het talent. De zaal in De Spot is vanavond weer het decor voor het nieuwe geluid van de toekomst. Rond de klok van half tien tikt Gork A27 af. Het Zeeuws-Vlaamse kwartet weet met zijn combinatie van jazz, alternatieve rock en indie het publiek langzaam maar zeker op gang te brengen. Aan podiumervaring zal het vanavond niet liggen, de band won Steenworp, de Zeeuwse Belofte en POPAANZEE. Na elk gespeeld nummer galmt de kreet ‘dansen mag’ door de zaal, die langzaam maar zeker vult. De zang is sterk, het gitaarwerk is dik in orde. Hun meest recente single ‘Twist & Pout’ knalt de zaal in als nooit te voren. Een tweede ep van de band was in april al aangekondigd, maar laat zich helaas nog steeds op zich wachten.  

Na een korte ombouw van een halfuurtje dooft het zaallicht voor de hoofdact van de avond. Behind The Mirror, bestaande uit vier jonge heren uit Walcheren. Ze presenteren hun debuut ep ‘Got no Gun’, genoemd naar de gelijknamige single. In een set met veertien nummers maakt de band een afwisseling van covers en eigen werk. Covers van Pearl Jam met ‘Alive’ en ‘Sympathy For The Devil’ van rocklegende The Rolling Stones. Instrumentaal komen de covers luid en duidelijk over, al laat zanger Marley Holslag wat steken vallen. De zang is van mindere kwaliteit. Helaas blijft dit de hele avond een hekelpunt, al doet het het publiek niets. De heren zijn enthousiast en krijgen ieder hun ‘spot’. Eigen werk van de band als ‘Never Alone’ is pakkend en doeltreffend, maar niet erg bijzonder. De band moet het hebben van zijn enthousiasme. Hun single ‘Got No Gun’ gooit hoge ogen, waarmee de band de avond afsluit onder luid applaus.

Een mooie avond waarbij twee bands hun beste been voorzetten. Behind The Mirror heeft een goede stap gezet in de goede richting met hun debuut ep, al waar Gork A27 dat station al heeft gepasseerd, maar met even veel passie werkt aan nieuw werk.

De ep ‘Got no Gun’ van Behind The Mirror is te beluisteren via Spotify.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland