666 The Nightmare, the Halloween edition

15 jaar jubileum: Gebouw-T in spookachtige sferen

Esther Kenters ,

Al 15 jaar rockt de bekendste rockcoverband van Bergen op Zoom en omgeving de zalen plat. Zo trakteert 666 The Nightmare ook vanavond een uitverkocht Gebouw-T op een speciaal concert in Halloween-stijl ter ere van het 15-jarige jubileum.

Het publiek heeft goed gehoor gegeven aan de oproep om toch vooral in stijl mee te feesten en heeft zich dan ook massaal uitgedost naar de gelegenheid. We zien vampiers, zombies en heksen, maar ook Sneeuwwitje en zelfs een smurf voorbij dansen, terwijl de band routineus de ene na de andere klassieker de zaal in smijt. In Bergen op Zoom wordt het bekende repertoire steevast enthousiast omarmd en zit de sfeer er snel in.

666 The Nightmare had vooraf aangekondigd het feestje op te luisteren met special guests en nieuwe nummers. Zo wordt met gepaste trots de nog maar 14 jaar oude Rick Moonen op het podium gehaald om samen met de band ‘Still Got The Blues’ te vertolken. Het publiek steekt zijn waardering voor de jonge gitarist, bekend van RTL Superkids, niet onder stoelen of banken en de tiener kan dan ook rekenen op een luid applaus als dank. 
 
Opvallend is dat The Nightmare niet enkel het wat oudere publiek kan bekoren, maar dat er ook veel jeugd is komen kijken. Twee jonge rockers kunnen zich niet meer beheersen als zanger Marijn Geluk de Iron Maiden-klassieker ‘Run To The Hills’ inzet en springen op het podium om de zaal mee te trekken in hun adoratie. Ook het door gitarist Conrad Hultermans vet uitgevoerde  ‘Ace Of Spades’ verdient een eervolle vermelding. Debby Zimmerman bewijst met een weergaloze uitvoering van ‘Child In Time’ dat The Nightmare een dijk van een zangeres in huis heeft. Schijnbaar moeiteloos pakt ze de ene na de andere hoge noot en de zaal brult bijna even hard mee. Als toetsenist Marijn van den Branden naar voren komt en een stomende ‘Thunderstruck’ ten gehore brengt, gaat het dak er zo ongeveer af.

Met uitstekende vertolkingen van nummers als ‘Out In The Fields’, ‘Running With The Devil’ en het verrassende ‘Ziggy Stardust’ mag gezegd worden dat hier een band staat die weet wat hij kan. Geluk en Zimmerman vormen samen een sterk frontkoppel met een heel behoorlijk repertoire en het is duidelijk dat het publiek hier graag op afkomt. Met de vocale aanvullingen van de overige bandleden levert The Nightmare voldoende afwisseling waardoor de zaal breed bediend wordt in het klassieke rockgenre. De vernieuwing in de setlist is jammer genoeg iets minder verrassend. Ondanks dat de powerballad ‘More Than A Feeling’ in zeer goede aarde valt, mogen nummers als ‘Dynamite’ en ‘Fox On The Run’ misschien zo onderhand wel vervangen worden door iets recentere rock. 
 
De absolute afsluiter komt uiteindelijk met een geweldige vertolking van ‘Somebody To Love’ door Geluk. De zaal brult uit volle borst mee en we zien de stoerste rockers met hun armen om elkaar heen geslagen staan, de ogen vochtig. 666 The Nightmare heeft een compleet feestje afgeleverd, vol herkenning, vol sfeer en Bergen op Zoom houdt van haar nachtmerrie. Tot volgend jaar!