BFZLD15: ReaZun heeft een boodschap

Rapper pakt publiek in

Tekst: Andre Joosse Foto's: Maroussia Anthonise ,

Door de storm werd het programma op het Liberty Urban podium afgelast. Maar gelukkig biedt het Sena Stage een goed alternatief, namelijk ReaZun. In het dagelijks leven is hij bekend als Ben Hartman, vandaag laat zijn raps en beats over het Bellamyplein knallen.

De rapper heeft al een aardige staat van dienst bij het Kyteman Orchestra waar hij de Franstalige raps voor zijn rekening nam. Vandaag staat hij als Nederlandstalige soloartiest op het podium, vergezeld van een dj en hypeman.
 
Naast muziek heeft Hartman ook veel te vertellen over vrijheid en mensenrechten. Hij haalt hierdoor wel de vaart uit zijn optreden, maar het overbrengen van een boodschap is belangrijk voor hem. Als de beat dan weer start, heeft hij direct het publiek mee. Fanatiek wordt er voor het podium gedanst, gesprongen en met de armen gezwaaid. ReaZun weet het publiek goed te bespelen en in te pakken.
 
“En van mijn Franstalig werk was jij ook al jaren fan, maar in mijn eigen taal versta je pas hoe goed ik wel niet ben” rapt hij met een knipoog naar Extince. Wij hebben daar niets aan toe te voegen.