BFZLD15: Lokaal talent in De Piek

Sunra, Peer en Monsun presenteren zich

Andre Joosse ,

Stonden er voorgaande jaren altijd wel Zeeuwse bands op het Sena Talent Stage, dit jaar is podium De Piek hiervoor gereserveerd. Met Sunra, PEER en Monsun een interessante en mooie line-up. Maar kunnen ze de concurrentie aan van de andere negen podia?

Om half vier mag Sunra het podium beklimmen. De nieuwe band uit Bruinisse is het resultaat van twee andere bands, The Chimney en Jimmy Dumbbell. De bandleden zochten elkaar op en het resultaat zien we vanmiddag in De Piek. Het samengaan heeft zo zijn voordelen. We zien vandaag dan ook drie frontmannen, die om de beurt de zang voor hun rekening nemen. Dit geeft het optreden een goede dynamiek. De sound van de nieuwe band doet aan Go Back To The Zoo denken, de band die nog geen honderd meter verderop het hoofdpodium bespeelt. Maar Sunra heeft een groep trouwe fans die de band de verdiende aandacht geeft.
 
 Tegen de avond blijkt dat indie rockband PEER ook al heel wat fans weet op te trommelen. Nog voor de band aan zijn set begint, is de zaal al afgeladen. De Piek is warm en zweterig, maar PEER laat zich niet kennen en geeft waarschijnlijk het meest energieke optreden van vandaag. De jonge honden, allemaal rond de 16 jaar, springen over het podium alsof ze dit al jaren doen en genieten zichtbaar. Hun set bestaat uit veel covers, maar ze beloven nieuw eigen werk. Aangezien ze aan de nieuwe lichting PopAanZee bands zijn toegevoegd, moet dat goedkomen.
 
Monsun heeft zijn status als Zeeuwse Belofte waar te maken en doet dat met verve. Hun psychedelische bluesrock hakt er weer goed in. Door zijn podiumervaring de laatste tijd merk je dat ook het optreden beter in elkaar steekt en dat de drie goed op elkaar ingespeeld zijn, iets wat in het verleden wel eens miste. In het najaar strijden ze om de Sena PopNL awards. Wat ons betreft kan de beker al gegraveerd worden.