BFZLD15: Jungle by Night doet de kou de das om

Vlissingen danst op afrobeats

Tekst: Joris van Moort en Joyce de Nijs Foto's: Laurien de Feijter ,

Dat het gisteren waaide in Vlissingen, mag duidelijk zijn, maar daar trok Jungle by Night zich weinig van aan. Alle energie die de band aan de menigte gaf, kreeg de band weer terug van het publiek.

Jungle by Night is een Amsterdamse afrobeatgroep, met invloeden uit de funk, rock en Arabische klanken. Zijn inspiratie komt uit werkelijk alle hoeken van de wereld. Deze jonge band hitst het publiek aardig op en neemt de mensen mee in een trip door hun muzikale samenspel. De bandleden, onder leiding van trombonist Ko Zandvliet, zijn zeer sterk op elkaar ingespeeld. Ieder lid uit de band krijgt genoeg ruimte om zijn hoge beheersing van hun instrument te laten zien. De tracks zijn prima als het gaat om lengte, ondanks de uitermate strakke en sterke solo’s. Van de uiterst frisse klanken van de blazerssectie, bestaande uit een trombonist, trompettist en saxofonist, tot de rustige, maar o zo kwalitatieve klanken van de Hammond. De percussiesectie geeft het allemaal net wat meer een tropische tintje. Strakke ritmes worden afgewisseld en voor het publiek is het moeilijk de dansbehoefte te bedwingen.

Het einde van het optreden nadert, maar niet voordat de band zijn climax bereikt. Energie is hier van groot belang. Wie nog niet danst, gaat vanzelf meebewegen. In opmars naar de climax zoekt de band interactie met de menigte, die tot ver achterin het Bellamypark staat. Met een rustige opbouw, samen met wat geklap van het publiek, speelt Jungle by Night op volle kracht zijn climax. Een climax, waarbij de negen muzikanten springen, dansen en hun uitermate goede mix van samenspel tot een goed eind weten te brengen. En dat het nog steeds een koude dag is , dat is iedereen even vergeten.