BFZLD15: Caro Emerald opent Bevrijdingsfestival

Landelijke start van Bevrijdingsfestivals in Vlissingen

Tekst: Joris van Moort Foto's: Kelly Thans ,

Zeeland viert dit jaar zijn vijfentwintigste Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Speciaal daarvoor kwam minister-president Mark Rutte langs en ontstak het bevrijdingsvuur. Daarmee gaf hij het startsein aan alle veertien bevrijdingsfestivals in Nederland.

Zodra het bevrijdingsvuur is aangestoken, opende Caro Emerald het muzikale programma op het Bellamypark. Caro Emerald is dit jaar samen met Jett Rebel en Dotan Ambassadeur voor de Vrijheid en tourt langs de bevrijdingsfestivals in Nederland. Later vandaag staat ze nog in Rotterdam en Almere. 

De regenbuien trekken weg en de zon breekt door als Caro Emerald start met ‘Back It Up’. In een mum van tijd speelde de Amsterdamse zangeres samen met haar band al haar hits. Het publiek stond rijen dik tegen de hekken en zongt volop mee met de o zo bekende hits als ‘That Man’ en ‘Tangled Up’. Haar nieuwste single ‘Quicksand’ speelde ze hier voor het eerst met haar liveband, een nummer dat zeer sterk lijkt op een nummer van de Britse meidengroep the Sugababes. Ze speelt met haar band een strakke, maar korte set waarin alle hits voorbij komen. Het publiek is warmgedraaid om te kijken en luisteren naar de acts die nog komen gaan.