Vijf tips voor het Bevrijdingsfestival Zeeland Vijf tips voor het Bevrijdingsfestival Zeeland

Deze acts mag je niet missen

, redactie 3voor12 Zeeland

Vijf tips voor het Bevrijdingsfestival Zeeland

Deze acts mag je niet missen

redactie 3voor12 Zeeland ,

Op 5 mei vieren we de vrijheid met het Bevrijdingsfestival Zeeland in de binnenstad van Vlissingen. Verdeeld over tien podia is er voor iedereen wat te genieten. Wij tipten de vijf acts waar wij zelf het meeste naar uitkijken.

D-Double: jong, wild en roekeloos
Voor de fans van D-Double kan het 5 mei in Vlissingen niet meer stuk. Hij staat dit jaar namelijk in zijn home-town op het bevrijdingsfestival. Sinds zijn contract bij Top Notch gaat D-Double als een speer. Zijn eerste ep is eind vorig jaar uitgebracht en hij werkt aan veel nieuwe projecten. Zo werd een paar weken geleden het album New Wave uitgebracht. Voor dit album ginggen de hiphoppers voor tien dagen naar Schiermonnikoog om daar het album te schrijven en op te nemen. Nog geen fan, maar wel nieuwsgierig? Je kunt hem zien en horen op het Liberty Urban Stage tussen 16.30 en 17.00 uur. Dit podium staat in de Spuikom.
Causes: hitgevoelige pop
‘Teach Me How To Dance With You’ is op dit moment niet weg te slaan uit de hitlijsten. Causes is een Britse band met frontman Rupert Blackman. De frontman werd als straatmuzikant ontdekt door niemand minder dan onze eigen Anouk. In 2013 kwam zijn debuutalbum uit en in de vorige zomer is hij begonnen met het opnemen van zijn nieuwe album met daarop de hit ‘Teach Me How To Dance With You’. Het is dus een must see tussen alle andere grote en kleine acts. Ga ze zien om 15.45 uur op het Sena Talent Stage.
Stillwave: donker en slepend
Pure en duistere postpunk van de hogere planken. De sterke vocalen, diepe, slepende bas en donkere synths zorgen live voor ontzettend straffe optredens. De meest recente singles ‘Tarmac Plains’ en ‘Slow Binders’ brachten de heren langs enkele podia in Engeland en langzaam beginnen ze ook in Nederland een livereputatie op te bouwen. Op 5 mei zal Stillwave het Sena Talent Stage openen om 13:45 uur, zorg dat je erbij bent! Hier ontdek je de beste portie postpunk die Nederland op het moment te bieden heeft.
Monsun: vette psychedelische garage-bluesrock
Tijdens het Bevrijdingsfestival is er ook plaats voor lokaal talent. Samen met PEER en Sunra speelt de Zeeuwse Belofte Monsun in podium De Piek. Deze band mengt rauwe en druizige rock met een doorleefde stem die aan Kurt Cobain doet denken. Je mag hun vette psychedelische garage-bluesrock zeker niet missen. Monsun treedt om 19.30 uur op. De indierockers van PEER spelen om 17.30 uur en Sunra beklimt het podium van De Piek om 15.30 uur.
ReaZun: nu ook Nederlandstalig
We kennen deze man als de Franstalige rapper uit Kyteman, maar zijn nieuw solowerk is Nederlandstalig. Hij mixt zijn teksten met muziekstijlen als dubstep, soul, reggae en hiphop. De rijke beats van Nav, die het album heeft geproduceerd, de mix van Delic en de invloed van toetsenfreak Niels Broos maken het tot een vernieuwend muzikaal geheel. ReaZun staat om 20.00 uur op het Sena Talent Stage.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland