VR15: Raglans rockt de Jupiler Stage

Wacht, dit is geen Wallace Vanborn!

Tekst: Dennis de Waard Foto's: André Joosse ,

Helaas heeft Wallace Vanborn af moeten zeggen vanwege gezondheids redenen. Raglans, welke eigenlijk The Living af zouden moeten sluiten, promoveren nu naar een grotere spot op de Jupiler stage. Voor de band natuurlijk hartstikke tof, maar het publiek verwachtte of Wallace Vanborn, of staat alleen maar te wachten op Dotan.

Raglans is die band die op diverse mediasites al de perfecte bands voor de hipsters op Vestrock genoemd, dus de verwachtingen liggen al hoog. Of Raglans deze waar gaat maken? Dat ligt voor een deel aan het publiek dat op het inmiddels zompig geregend gras staat toe te kijken. Het rockt, het rollt, maar toch mist er de klik die duidelijk voelbaar is op het podium. Zou Raglans toch niet gewoon beter tot zijn recht komen op The Living waar net wat minder de voelbare barriere van de hekken zijn?
 
De poprock invloeden van bijv. Arctic Monkeys zijn daar, alleen is hier en daar het nodig gevonden om een mandoline toe te voegen aan de set. Hier en daar geniet het publiek wel zeker, maar toch houdt het gros het toch maar gewoon bij een pilsje, wachtend op Dotan. Zonde! Een nieuwe band met zon hype om zich heen staat zich in het zweet te werken, maakt hun hype muzikaal waar, maar een podium als de Jupiler stage is misschien toch net wat te groot. 
 
Deze band mag dan wel geen Wallace Vanborn zijn, maar ze doen hun verdomde best om de positie die ze hebben gekregen in goud te veranderen. Lukte dat? Nee, helaas niet, maar deze band verdient zo veel meer credits dan ze gekregen hebben. Volgend jaar maar een herkansing doen?