VR15: Maaike Ouboter haalt publiek niet uit afterdinnerdip

Maar mooi is het wel

Tekst: Emily Griffiths Foto’s: Andre Joosse ,

Het stond op Maaikes bucket list en over een paar weken kan ze hem afvinken. Nog even en het is zover voor Ouboters 'En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt', zodat haar set in de Living van Vestrock wel als geroepen komt. Toen de Amsterdamse zangeres in 2013 deelnam aan 'De Beste Singer Songwriter van Nederland' had ze nochtans niet verwacht dat er twee jaar later een debuut van haar hand in de rekken zou liggen, al twijfelde niemand daar nog aan na de gigantische doorbraak van de zachte blonde.

Toch is live spelen op een festival natuurlijk niet hetzelfde als een album maken. Helemaal niet zelfs wanneer je wel erg breekbare liedjes schrijft die zich er nu eenmaal niet toe lenen om er de spannendste set van de dag van te maken. Mooi zijn ze wel, die poëtische nummers over de liefde en het leven, maar die afterdinnerdip komen we hiermee niet te boven. De engelenstem van Ouboter is net iets te lief om het publiek wakker te schudden en zelfs tijdens 'Dat Ik Je Mis' wordt het nooit helemaal stil, al ligt dat vooral - toegegeven - aan het losbarsten van Dotan's 'Home' op de Zeeland stage.
 
Vermoedelijk had Maaike Ouboter beter tot haar volste recht gekomen tijdens een zoete namiddagset. Voor de avond is ze nu nog net iets te licht.