VR15: Herman Brock Jr. maakt van The Living zijn eigen persoonlijke woonkamer.

Een warm en goed begin van Vestrock 2015

Tekst: Kelly de Rybel Fotografie: Martin Hol ,

Vestrock, vrijdag 5 juni 2015, de Terneuzenaar Herman Brock Jr. heeft de eer om het festival te openen. Dat doet hij vanuit The Living, het intiemere podium van Vestrock.

Het is warm in The Living, en wanneer Herman en zijn Brockettes beginnen te spelen om 16:00 uur beginnen de bezoekers van het festival mondjesmaat binnen te druppelen. Hij en zijn band claimen The Living en maken er hun eigen woonkamer van. Er staan fauteuils en er is gezelligheid alom. Brock Jr. spreekt zijn publiek aan alsof hij iedereen persoonlijk kent, en misschien is dat ook wel zo. Het publiek praat in ieder geval terug alsof ze in Hermans eigen woonkamer staan.  
 
Hij laat vandaag nummers horen van zijn nieuwe album en beloont het publiek ook met wat covers. Op zijn nieuwe album 'The Old World' vertelt hij verhalen over het Terneuzen van eeuwen geleden, zeevaarders, en ontdekkingsreizen. Door zijn strakke uitvoering van de genres Blue Grass en Americana zou je bijna denken dat Herman Brock Jr. helemaal geen Nederlander is. Hij is een Amerikaan, een troubadour die vanuit de zuidelijke staten naar Nederland is afgereisd om zijn verhalen al zingend te verkondigen. En vandaag doet hij dat vanuit Hulst.
 
Herman Brock Jr.'s interactie met het publiek is aanstekelijk en persoonlijk, net als zijn muziek. Ze moeten uit volle macht boven de dreunende bassen van Oorgasme uit spelen maar laten zich er weinig door hinderen. Het weer is goed, de sfeer is goed, de muziek goed. Wie wil er nog meer?