VR15: Echotape maakt verpletterende indruk

Britten spelen de Living helemaal plat met een fles whisky in de hand

Tekst: Emily Griffiths Foto's: Kelly Thans ,

Echotape is als een pakje onder de kerstboom. Het ligt er plots, er kleeft een hevig gekleurde strik op en het ziet er spannend uit, maar je weet niet goed wat erin zit. Het is immers het eerste festival aan deze kant van het Kanaal van de Britten en zo is het voor Vestrock even afwachten of de band wel even leuk is als ze op plaat 'Collective' klinken.

Het viertal begint eraan in een bijna lege tent, maar weet die na een kwartier bijna helemaal vol te spelen. Echotape klinkt nochtans op het eerste gehoor live een beetje rommelig, misschien zelfs wat dronken chaotisch, maar laat dat net gewoon hun olijke speelstijl zijn. Werken doet het wel, de Britten spelen nummers als 'We should feel like we're in love' en 'Whisky Bar' alsof ze staan te headlinen op de Jupiler stage en trekken zo de hele tent mee. Zanger Marc Burford is zichtbaar en terecht gelukkig met zijn nieuwe fans, van de man die enthousiast mee loopt te joelen tot de swingende opblaaskip toe.

Eén meisje vergeet de set van Echotape alvast nooit. Wanneer de zanger haar op het podium roept tijdens See You Soon, weet ze even niet waar ze het heeft wanneer ze een gitaar in haar handen geduwd krijgt: 'Just put your fingers like this and then you're going to rock out'. Of de dame in kwestie het al eens eerder gedaan had, weten we niet, al zag het er wel zo uit.

Wat er dus in het pakje zat? Een hoop leuke muziek met een dosis vuurwerk in hun gitaarspel om u tegen te zeggen. Een blijvertje!